Sodyum tiyosülfat üzerine değişik konsantrasyonlarda asitlerin etkisinin incelenmesi.
dc.contributor.advisor | Tüzün, Sebaat | |
dc.contributor.author | Arikan, Betül | |
dc.date.accessioned | 2020-12-07T16:29:29Z | |
dc.date.available | 2020-12-07T16:29:29Z | |
dc.date.submitted | 1992 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/161893 | |
dc.description.abstract | ÖZET Bu çalışmada kararlı kükürt solleri hazırlandı, bunun için eşit hacimlerde N/75, N/100 ve N/150 konsantrasyonlar arasında Na S O ile H SO karıştırıldı ve 27°C. 37°C ve 48°C lerde 2 2 3 2 4 çalısı larak Na S O + H SO *- H S O + Na SO 223 24 223 24 H S O »-S0 + H O + S 2 2 3 2 2 reaksiyonuna göre kükürt solü elde edildi. Bu solün önce renksiz olduğu ve zamanla kükürt taneciklerinin büyümesiyle açık sarı ve daha sonra bulanık bir renk aldığı görüldü. Aynı şartlarda hazırlanan çözeltilere hidrofil bir madde olan jelatin ilave edilerek daha kararlı bir sol oluşturuldu. Bu reaksiyonun tek moleküllü ve otokatalitik bir reaksiyon olduğu sonucuna varıldı. | |
dc.description.abstract | SUMMARY In this work stable sulphur sols were prepared by mixing equal volumes of Na S O and H SO solutions at 27°C, 37°C and 48°C, at 2 2 3 2 4 the concentrations of N/75, N/100, N/1S0. Sulphur sols were obtained according to the following reaction Na S O ?+ H SO »? H S O + Na SO 223 24 223 24 H g 0 > SQ + H Q + S 2 2 3 2 2 The sol was colourless at the beginning, became light yellow due to the growth of sulphur particles and then became quite turbid later on. Then gelatine was added to the solutions prepared under the same conditions which made the sols more stable. As a result it was seen that this is a monomolecular and autocatalytic reaction. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Kimya | tr_TR |
dc.subject | Chemistry | en_US |
dc.title | Sodyum tiyosülfat üzerine değişik konsantrasyonlarda asitlerin etkisinin incelenmesi. | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Sodium thiosulfate | |
dc.subject.ytm | Gelatin | |
dc.subject.ytm | Acids | |
dc.subject.ytm | Sols | |
dc.subject.ytm | Solutions | |
dc.identifier.yokid | 23834 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 23834 | |
dc.description.pages | 35 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |