Tavaş, Türkiye Kalkınma Vakfı (TKV) ve Çukoyem yem fabrikalarında üretilen etlik civciv, kafes tavuğu yumurta ve yumurtacı piliç geliştirme yemlerinden belli aralıklarla alınan yem örneklerindeki kompozisyon değişimleri üzerine bir araştırma
dc.contributor.advisor | Öztürkcan, Orhan | |
dc.contributor.author | İnan, Hülya | |
dc.date.accessioned | 2020-12-07T16:28:41Z | |
dc.date.available | 2020-12-07T16:28:41Z | |
dc.date.submitted | 1987 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/161817 | |
dc.description.abstract | III ÖZ Araştırmada, Çukurova Bölgesi'nde üretimi yapıları etlik civciv, kafes tavuğu yumurta ve yumurtaca piliç geliştirme yemlerinin kuru madde, ham kül, ham yağ, ham protein ve ham selüloz analizleri yapılmış, elde edilen sonuçların literatürlere ve norm değerlerine uygun olup olmadığı araştırılmıştır. Araştırma sonunda elde edilen kuru madde, ham yağ ve ham selüloz düzeylerinin literatürlerde ve resmi yayım organlarında belirtilen norm değerleri ile uyum gösterdiği saptanmıştır. Ham kül ve ham protein düzeylerinin ise genelde resmi normlara uygun. olduğu ancak araştırmada seçilen fabrikaların bazılarına ait piliç geliştirme ve etlik civciv yemi örneklerindeki bazı, ham kül düzeyleriyle, yine etlik civciv yemi ve kafes tavuğu yumurta yemlerinde saptanan bazı ham protein düzeylerinin resmi normlara uygun olmadığı saptanmıştır. | |
dc.description.abstract | IV ABSTRACT In. the research the analyses of the crude cellulos, crude protein, crude oil, crude ash, dry-material of the feed of which production has been done in Çukurova Region for broiler cage layers and developing chickens being done, the conclusion have been investigated v/hether they accord with the literatures and the norm values. At the end of the research the amounts of dry-material, crude oil and crude cellulos have been found to accord with the norm values reported in the formal newspapers and the literatures. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Tavaş, Türkiye Kalkınma Vakfı (TKV) ve Çukoyem yem fabrikalarında üretilen etlik civciv, kafes tavuğu yumurta ve yumurtacı piliç geliştirme yemlerinden belli aralıklarla alınan yem örneklerindeki kompozisyon değişimleri üzerine bir araştırma | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Zootekni Anabilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 197658 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 169782 | |
dc.description.pages | 42 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |