Show simple item record

dc.contributor.advisorÖztürkcan, Orhan
dc.contributor.authorİnan, Hülya
dc.date.accessioned2020-12-07T16:28:41Z
dc.date.available2020-12-07T16:28:41Z
dc.date.submitted1987
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/161817
dc.description.abstractIII ÖZ Araştırmada, Çukurova Bölgesi'nde üretimi yapıları etlik civciv, kafes tavuğu yumurta ve yumurtaca piliç geliştirme yemlerinin kuru madde, ham kül, ham yağ, ham protein ve ham selüloz analizleri yapılmış, elde edilen sonuçların literatürlere ve norm değerlerine uygun olup olmadığı araştırılmıştır. Araştırma sonunda elde edilen kuru madde, ham yağ ve ham selüloz düzeylerinin literatürlerde ve resmi yayım organlarında belirtilen norm değerleri ile uyum gösterdiği saptanmıştır. Ham kül ve ham protein düzeylerinin ise genelde resmi normlara uygun. olduğu ancak araştırmada seçilen fabrikaların bazılarına ait piliç geliştirme ve etlik civciv yemi örneklerindeki bazı, ham kül düzeyleriyle, yine etlik civciv yemi ve kafes tavuğu yumurta yemlerinde saptanan bazı ham protein düzeylerinin resmi normlara uygun olmadığı saptanmıştır.
dc.description.abstractIV ABSTRACT In. the research the analyses of the crude cellulos, crude protein, crude oil, crude ash, dry-material of the feed of which production has been done in Çukurova Region for broiler cage layers and developing chickens being done, the conclusion have been investigated v/hether they accord with the literatures and the norm values. At the end of the research the amounts of dry-material, crude oil and crude cellulos have been found to accord with the norm values reported in the formal newspapers and the literatures.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleTavaş, Türkiye Kalkınma Vakfı (TKV) ve Çukoyem yem fabrikalarında üretilen etlik civciv, kafes tavuğu yumurta ve yumurtacı piliç geliştirme yemlerinden belli aralıklarla alınan yem örneklerindeki kompozisyon değişimleri üzerine bir araştırma
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentZootekni Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid197658
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid169782
dc.description.pages42
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess