Show simple item record

dc.contributor.advisorTekelioğlu, Nazmi
dc.contributor.authorÜlger, Süleyman
dc.date.accessioned2020-12-07T16:25:11Z
dc.date.available2020-12-07T16:25:11Z
dc.date.submitted1988
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/161684
dc.description.abstract-31- Araştırma, îilapia?ların laboratuvar koşullarında bazı dü zenlemeler yaparak, farklı stoklama oranlarının gelişme yetenek leri üzerine etkilerini saptarsak amacıyla yapılmıştır* Araştırma 10* 12* 1986-5 «4* 1987 tarihleri arasında ÇaÜ` Zi raat Fakültesi Su Ürünleri laboratuvarin da yürütülmüştür. Araştırmada j aynı ölçülere sahip (38x150x37 cm) 210 lit relik 16 adet fiberglass teknelere 15? 20; 25? 30; 35? 40? 45 ve 50 balık/tekne olacak şekilde iki tekerrürlü olarak stoklanmış^ deneme süresince balıkların beslenmesinde % 26s97 ham protein içeren kuru pelet yem kullanılmıştır,, '. Araştırmada elde edilen bulgular 9 konulara göre aşağıda sıralandığı gibi özetlenmiştir « 1« Araştırmadaf boy ve canlı alırlık olarak gelişme bakı mından l.-grup diğer tüm gruplardan farklı ve daha yüksek? 2` 5 3oj ve 8, gruplar kendi aralarında benzer 2 ancak 5*j> 4*, 6* ve 7 * gruplardan farklı ve daha yüksekj 5o, 4*9 6, ve 7* grupların ise birbirleriyle benzer geliştikleri saptanmıştır» Gruplar arasın daki bu farklılıkların? genotipten? sıklık düzeylerinden, suyun sıcaklık ve 0? içeriğinden* verilen yemin değerlendirebilme ola nağından ve su kirliliği gibi nedenlerden kaynaklandığı kanısına varılmıştır* 2` Ortalama' kondisyon kat sayıları, gruplar arasında 1,72- 1-79 arasında değişme göstermiş (Çizelge 10) olmakla birli ktes gruplar arasında istatistik! bakımdan önemli bir farklılık olma dığı saptanmıştır, 3* Araştırma sonunda, yem değerlendirme oranları 2-03 ile 3*16 arasında değişmiş (Çizelgelİ)^ yem tüketimi stok aranı ile birlikte artış göstermiş ve en düşük yem çevirme oranı 1 (15) grupta, en yüksek ise 6 (40) grupta olduğu saptanmıştır,.-32- Grupların yem değerlendirme oranları arasındaki farkların da yine yem kalitesi Te miktarından, sıklık oranından^, suyun sı caklık ve oksijen içeriğinden» su kirliliğinden kaynaklandığı* görüşüne varılmıştır, 4» Araştırma sonunda ölüm oranları-, gruplarda % 0 ile ?oil«25 arasında değişme göstermiş (Çizelge 12), 5« grupta hiç ölüm olayı olmamış- 6` grupta ise en yüksek ölüm olayına rastlanılmıştır. Deneme başı ve deneme sonu toplam balık sa yısı itibariyle tüm gruplara ait ortalama ölüm oranı yaklaşık %3cJ3 gibi oldukça düşük bir düzeyde olmuştur» 5a Araştırma sonucu elde edilen bulgulara göre» araş tırma gruplarıiçerisinde daha yüksek verimlilik göstermesi nedeniyle 50 bireylik 8 ` grubun 9 diğer gruplara nazaran uygu lamada daha tercih edilebilir bir niteliğe sahip olduğu kanı sına varılmıştır.
dc.description.abstract-33- SUMîMBY Tats research, was conducted out the effects to the growing capasities of different stocking rates of.Tilapia under the laboratory conditions, This research was applied in the Agricultural Faculty of Çukurova Üni` between the dates of 10>12«1986- 5 o 4c 198? During the research, the different stocking densities were growth in the fiberglass tanks which had the same size, (38 x 150 x 37 cm) that stocking densities are 15; 20; 25; 30; 35; 40; 45 and 50 fish/tank, During the experiment for feeding the fish a kind of pellet Dai t which contained 26,.97 % raw protein was applied» 'The data of this research werK sepereted according to the suojects, as inthe following» 1, In relation to body lenght and live weight 1 st- group was found to be different and higher than the others, 2,j 3, and 8 th group were found to be similar but, that groups were different than 5», 4-- 6* and 7 th` groups,, These differences among the groups are believed to have originates ironi genoxip, quaility of feed, stocking density f Op content, temperature and water pollitioru 2. Mean condition scores were found to be within the range of 1, 72-1 «79 (Table 10) and all the groups were found to be similar. 3, At the end of the research, feed conversion ratios were found to change between 2*03 and 3->l6 (Table 11). Peed consumption was seen to increase 'with *? stocking rates- The lowest cumsuption being in 1(15 )st. and the highest being in the 6 (4Q)-th` groups. Peed conversion ratios^were belived to be affected by feed quality, stocking rates and water pollition.-34` 4» At the end of the researchs mortality rates were seen to range between 0 % and 11,25 % (Table 12 }` It wasn't seen any deaty happen in group 5 th. The avarage mortality rate for all the groups were found to be 3? 73 % relation to total fish amount at the beginning and the and of the experiment,, 5 « According to the results it was believed that 8(50) the group which demostrated highest productivity was preferred among all the other groups»en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleLaboratuvar koşullarında değişik stoklama oranlarının tilapia`ların gelişme yetenekleri üzerine etkileri
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.identifier.yokid3651
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid3651
dc.description.pages38
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess