Show simple item record

dc.contributor.advisorErgenoğlu, Fuat
dc.contributor.authorTangolar, Semih
dc.date.accessioned2020-12-07T16:24:40Z
dc.date.available2020-12-07T16:24:40Z
dc.date.submitted1988
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/161657
dc.description.abstract-XIV- oz Bu çalışma 1985 ya 1986 yıllarında ç. t>. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünde yürütülmüştür. Araştırma materyali olarak, 41 B, 420 A, 110 E ve Eupeetris du Lot anaçları üzerine asılı Per la t t e, Adana Karası, Pause Precoce, Cardinal, Muscat Rein de Vigne, Tarsus Beyazı ve Italia çeşitleri ele alınmış ve bunlarda erkencilik, verim ve kalite Özellikleri ile büyüme, mineral besin maddeleri alı mı, çubuklar in karbonhidrat içerikleri üzerine söz konusu anaçların etkileri incelenmiştir. Belirtilen konularda anaç ve kültür çeşitleri düzeyinde ve bunların interaksiyonlarında görülen farklılıklar, çizelge ve şekiller eşliğinde tartışılmıştır
dc.description.abstract-XY- ABSTBACT This study was carried out at tba University of Çukurova, Faculty of Agriculture, Depart sent of Horticulture in 1985 and 1986. In the experiment Per lette, Adana Karası, Pause Precoce, Cardinal, Kuscat Sein de Vigne, Tarsus Beyazı and Italia varieties which were grafted on 41 B, 420 A, 110 £ and Eupestrls du Lot rootstocks were used and the.effects of the rootstocks on earliness, productivity, crop quality and growth nutrient element absorption of the plants and carbohydrate levels of the canes were investigated. Istatistically important differences obtained at the levels of the rootstocks, varieties and their interactions were discussed by giving tables and figures.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleDeğişik anaçların erkenci bazı üzüm çeşitlerinde erkencilik, verim, kalite özellikleri, büyüme ve mineral madde alımlarıyla çeşitlerin karbonhidrat düzeylerine etkileri üzerinde araştırmalar
dc.typedoctoralThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.identifier.yokid4105
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid4105
dc.description.pages188
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess