Show simple item record

dc.contributor.advisorMutluay, Harun
dc.contributor.authorSözmen Eide, Figen
dc.date.accessioned2020-12-07T16:15:02Z
dc.date.available2020-12-07T16:15:02Z
dc.date.submitted1994
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/161173
dc.description.abstractV.OZET : Ağustos 1992 - Temmuz 1993 tarihleri arasmda yapılan bu çalışma Sapanca Kurtköy'deki Sazan Balığı - Pekin Ördeği yetiştiriciliğinin yapılmakta olduğu havuz suyunda bazı fiziksel ve kimyasal parametrelerin mevsimsel değişimi incelenmiştir. Yapılan fiziksel ölçümlerden su sıcaklığı mevsimlere uygun bir değişim göstermiştir. Sazan balığının en iyi gelişim gösterebileceği sıcaklık değerleri İlkbahar sonu ve Yaz aylarma karşılık gelmiştir. Elektriksel iletkenlik (Ec), 243 uScm-1 ile 343 uScm-1 arasmda değişmiştir. Oksijen miktarı tehlike smırma hiç inmemiş en düşük değer olarak 5.34 mgL-1 seviyesinde kalmıştır. CO2 değeri de 3.50 mgL-1'nin üzerine çıkmamıştır. pH değerleri 7.33 ile 8.14 arasmda değişim göstermiştir ki bu da sazan balığı için uygun bir pH aralığıdır. Toplam sertlik değerleri I5°f ile 18°f arasmda değişim göstermiştir. Ca`4`4` en düşük değeri olan 45.29 mgL-1 değerine Temmuz 1993'te en yüksek 56.11 mgL-1 değerine de Ocak 1993'te rastlanmıştır. Mg`1-4*, 7.92 - 10.41mgL~l arasmda değişim göstermiştir. Fotosentetik pigmentlerden Kla değerleri, yaz aylarmda sıcaklığın ve ışığm fazla olması fltoplanktonu bolluğunu arttırması sebebiyle nispeten daha yüksek bulunmuştur. -20-Elde edilen verilerin Sazan Balığı ve Pekin Ördeği yetiştiriciliğini olumsuz etkileyecek değerlerde olmadığı sonucuna varılmıştır. -21-
dc.description.abstractSUMMARY Seasonal Variations of Some Chemical Parameters in the Ponds of Pekinese Duck - Carp Poly culture at the Fish Farming In the water of polycultural pond of carp and Pekin Duck the seasonal fluctuation of some physical and chemical parameters were studied between Augusf92 and July^. It was determined that the water temperature varied accordingly with seasons. The water temperatures for best growth of carp coincided with that of spring and summer. Electrical conductivity (EC) varied between 243 uScm~l and 343 uScm-1. Oxygen amount in the water never decreased to a critical point and stayed at the minimum level of 5.34 mgL-1. Amount of CO2 did not increased over 3.50 mgL`*. pH values varied between 7.33 and 8.14, and this pH range was found to be convenient for carp. Total hardness value ranged between 15°f and 18°f The minimum amount of Ca++ was determined in July'93 as 45.29 mgLr 1 and the maximum value of 56.11 mgL-1 in January'93. Mg++ ranged between 7.92 mgL-1 and 10.41 mgL-1. Photosynthetic pigment, Kla was found to be relatively higher in summer months due to abundance of phytoplankton. As a result, data obtained by this study was found to be suitable for the polyculture of carp and Pekinese Duck. -22-en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titlePekin ördeği yetiştirilen sazan havuzlarında bazı kimyasal parametrelerin mevsimsel değişimi
dc.title.alternativeSeasonal variatiens of some chemical parameters in the ponds of pekinese duck-carp polyculture at the hish farming
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmParameters
dc.subject.ytmPekin duck
dc.subject.ytmCarps
dc.identifier.yokid34389
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityİSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid34389
dc.description.pages27
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess