Show simple item record

dc.contributor.authorSilbir, Yunus
dc.date.accessioned2020-12-07T16:14:07Z
dc.date.available2020-12-07T16:14:07Z
dc.date.submitted1990
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/161126
dc.description.abstractIV- ÖZ Bu araştırma, Harran Ovasında kışlık ara ürün olarak yetiştirilen bugdaygil ve fig türlerinin farklı karışım oranlarında yetiştirilme olanaklarını saptamak amacıyla 1987-88. 1988-89 ve 1989-90 yetiştirme sezonlarında D. Ü. Şanlıurfa Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü araştırma alanında yürütülmüştür. Araştırma tesadüf blokları deneme deseninde dört takerrürlü olarak kurulmuştur. Araştırmada türlerin saf ekimleri ile % 75 fi.g + % 25 bugdaygil, % 50 fig + % 50 bugdaygil, % 25 fig + % 75 bugdaygil olacak şekilde karışımları yer almıştır. Karışım oranları- incelenen bütün karakterler üzerinde önemli derecede farklı etkiler yapmıştır. Karışımlar saf ekimlere nazaran daha yüksek yaş ve kuru ot verimi sağlarken karışımlarda baklagil oranları arttıkça ham protein oranı artış göstermiş, baklagiller ekimdeki bitki kompozisyonlarından daha düşük oranlarda bulunurken Tüylü fig ve Tüylü fig + Cim karışımlarımdan daha yüksek protein oranı değerleri elde edi1miştir.
dc.description.abstract-V- ABSTRACT This study was dene at the field crops department of Dicle University Agriculture Faculty in from İ9S7 to 1990, to determine the most suitable mixtures of the different grasses with different vetch species field trials were designed in complete randomised bloks with for replications. The mixtures were sown in mixtures of 75 % legumes+25 % grasses. 50 % for both, and 25 % legumes+75 % grasses, with pure stands of both crops. Mixtures rates significantly affected ail characters studied. Mixtures yielded more than pure stands. increased legumes rates in mixture increased nitrogen containt; at the harvest, real legumes rates. Also, hair vetch, hair veteh + î ta 1 ian ryegrass© mixture gave the more nitrogeny.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleGüneydoğu Anadolu bölgesinde kışlık olarak bazı fiğ ile buğdaygil türlerini karışım halinde yetiştirme olanakları üzerinde araştırmalar
dc.typedoctoralThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmVetch
dc.subject.ytmBarley
dc.subject.ytmLeguminosae
dc.subject.ytmOat
dc.subject.ytmField crops
dc.identifier.yokid13150
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid13150
dc.description.pages96
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess