Meyankökünden elde edilen ekstraktın özelliklerinin belirlenmesi ve dayandırılması üzerine bir araştırma
dc.contributor.advisor | Fenercioğlu, Hasan | |
dc.contributor.author | Baran, Ayhan | |
dc.date.accessioned | 2020-12-07T16:13:43Z | |
dc.date.available | 2020-12-07T16:13:43Z | |
dc.date.submitted | 1990 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/161105 | |
dc.description.abstract | 6.ÖZET Meyankökünden elde edilen ekstraktın dayanıklı hale getirilmesini amaçlayan bu çalışmada Adana piyasasında satılan meyankökleri kullanılmıştır. Elde edilen ekstraktlarda gerekli analizler yapıldıktan sonra ön ısıtmaya tabi tutularak şişelenmiş ve labratuvar tipi şişe kapama makinesında taç kapakla kapatılmış daha sonra 70.80.90.100 derece sıcaklıklarda 5.10.15 dakikalık sürelerde ışıl işlem uygulanmış ve şişelerden bir kısmı oda sıcaklığında bir kısmı da +5dercede depolanmıştır.Ancak bu ekstrat örneklerinden hiç biri 1 haftadan daha uzun süre dayanmamıştır. Bunun gerek ekstratın gerekse ph değerinin yüksek ve başlangıç mikroorganizma yükünün fazla olmasıdır. Yapılan mikrobiyolojik analizlerde ekstratın başlangıç mikroflorasının fazla miktarda bakteri, maya, küf ve diğer bakteriler belirlenmiştir. | |
dc.description.abstract | . ??w ft r` «.?;. =.:.*? at'.-'''.: h- irliuJy ' -on. th/*.? ?. po&s i hi İ i't'y; ).öf..: `t'j`«#` )r0s«srvaU.ofi <-if.licorice öKtvacfc., Th&- purposse. af' %hls.`study-'.' ' T i id. J'i.tr fifiir (,.. ' of iİ;iu fe. ^tnu'y wwft'' '..'-?to '.f^tw/f'ini-'fi/^', t'&t**.: izoivrpawitloci And ?? t&.invt»-,» t /y«(.fct£ tf£?, '...np&^i'tji. fcji/% i*`:*.'-?.;: ? ?.*'??. ,i!'ü»(S'i- yat i mu.. o! ? '.. I itv.ı..ı> ;s't. t tşlt-att.- ' /: L.t't^Ki'dfrıi; ;?,.. »-«'JQf''? ( 0 1 ycyM*: r hi *: d y. i <»L> (.`;«») werw I.K;uqbt in Adans ' market.».;-! ?&:>< tract wüvs* ubt iidı'ıöii. by u!»i,tıy '. hut. cold.and tap Haier'-'»- -: :''!f'f^'; ' -teg?!;.^ t; ob'c^irs?ö w.a.s prohtga ttşd * Bott 1i©d extract `sâmpîs?1sİ!yt»^l-§.. ^'.'t**$WV the following.heat treatment -.. :. ?'.-. '* *'Tr^v ''r :' ? ? V':' ^...?`'..:''./.4^ ??'Jr6»'C,./5,' :lö, '..!& ffiimy, | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Gıda Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Food Engineering | en_US |
dc.title | Meyankökünden elde edilen ekstraktın özelliklerinin belirlenmesi ve dayandırılması üzerine bir araştırma | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Liquorice | |
dc.subject.ytm | Extract | |
dc.identifier.yokid | 13158 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 13158 | |
dc.description.pages | 30 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |