Show simple item record

dc.contributor.advisorFenercioğlu, Hasan
dc.contributor.authorBaran, Ayhan
dc.date.accessioned2020-12-07T16:13:43Z
dc.date.available2020-12-07T16:13:43Z
dc.date.submitted1990
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/161105
dc.description.abstract6.ÖZET Meyankökünden elde edilen ekstraktın dayanıklı hale getirilmesini amaçlayan bu çalışmada Adana piyasasında satılan meyankökleri kullanılmıştır. Elde edilen ekstraktlarda gerekli analizler yapıldıktan sonra ön ısıtmaya tabi tutularak şişelenmiş ve labratuvar tipi şişe kapama makinesında taç kapakla kapatılmış daha sonra 70.80.90.100 derece sıcaklıklarda 5.10.15 dakikalık sürelerde ışıl işlem uygulanmış ve şişelerden bir kısmı oda sıcaklığında bir kısmı da +5dercede depolanmıştır.Ancak bu ekstrat örneklerinden hiç biri 1 haftadan daha uzun süre dayanmamıştır. Bunun gerek ekstratın gerekse ph değerinin yüksek ve başlangıç mikroorganizma yükünün fazla olmasıdır. Yapılan mikrobiyolojik analizlerde ekstratın başlangıç mikroflorasının fazla miktarda bakteri, maya, küf ve diğer bakteriler belirlenmiştir.
dc.description.abstract. ??w ft r` «.?;. =.:.*? at'.-'''.: h- irliuJy ' -on. th/*.? ?. po&s i hi İ i't'y; ).öf..: `t'j`«#` )r0s«srvaU.ofi <-if.licorice öKtvacfc., Th&- purposse. af' %hls.`study-'.' ' T i id. J'i.tr fifiir (,.. ' of iİ;iu fe. ^tnu'y wwft'' '..'-?to '.f^tw/f'ini-'fi/^', t'&t**.: izoivrpawitloci And ?? t&.invt»-,» t /y«(.fct£ tf£?, '...np&^i'tji. fcji/% i*`:*.'-?.;: ? ?.*'??. ,i!'ü»(S'i- yat i mu.. o! ? '.. I itv.ı..ı> ;s't. t tşlt-att.- ' /: L.t't^Ki'dfrıi; ;?,.. »-«'JQf''? ( 0 1 ycyM*: r hi *: d y. i <»L> (.`;«») werw I.K;uqbt in Adans ' market.».;-! ?&:>< tract wüvs* ubt iidı'ıöii. by u!»i,tıy '. hut. cold.and tap Haier'-'»- -: :''!f'f^'; ' -teg?!;.^ t; ob'c^irs?ö w.a.s prohtga ttşd * Bott 1i©d extract `sâmpîs?1sİ!yt»^l-§.. ^'.'t**$WV the following.heat treatment -.. :. ?'.-. '* *'Tr^v ''r :' ? ? V':' ^...?`'..:''./.4^ ??'Jr6»'C,./5,' :lö, '..!& ffiimy,en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleMeyankökünden elde edilen ekstraktın özelliklerinin belirlenmesi ve dayandırılması üzerine bir araştırma
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmLiquorice
dc.subject.ytmExtract
dc.identifier.yokid13158
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid13158
dc.description.pages30
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess