Show simple item record

dc.contributor.advisorEvliya, Bülend
dc.contributor.authorGannemoğlu, E.Nur
dc.date.accessioned2020-12-07T16:12:23Z
dc.date.available2020-12-07T16:12:23Z
dc.date.submitted1991
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/161035
dc.description.abstractÖZ Bu araştırma Adana 'da tüketime sunulan beyaz peynirlerin enterotoksijemik Staphylococcus `lar yönünden incelenerek gıda zehirlenmesi riskini ortaya çıkarmak amacıyla yapılmıştır. Araştırmada, Adana piyasasından toplanan 30 adet beyaz peynir örneği mikrobiyolojik yönden incelenmiştir. Beyaz peynir örneklerinin mikrobiyolojik analizleri sonucunda total bakteri, koliform bakteri, Staphylococcus ve koagülaz - pozitif Staphylococcus sayıları ortalamaları sırasıyla 2.5xlOB bakteri / g, 3.2 x 10e bakteri / g, 1.8 x 107 bakteri/g, 3.3 x 10B bakteri/g olarak saptanmıştır. Alınan sonuçlar, Adana piyasasındaki beyaz peynirlerin neden olduğu Staphylococcus zehirlenmelerinin insan sağlığı açısından tehlike oluşturabileceğin i g ö s t e r m i ş t i r.
dc.description.abstractVI ABSTRACT The Investigation of Enterotoxigenic Staphylococci in Pickled White Cheese in the Adana region. This investigation of pickled white cheese in Adana was carried out to determine the conformity of pickled white cheese by evaluating enterotoxigenic Staphylococci and therefore the risk of food poisoning. A total of 30 pickled white cheese samples were obtained from markets of Adana and the microbiological analysis were realized. At the end of microbiological analysis the a var age values of total bacteria, colif orrn bacteria, Staphylococcus and coagulase-positive Staphylococcus were determined as 2.5x10s bacteria/g, 3.2xl.0e bacteria/g, 1.8x10''' bacteria/g, 3.3x10s bacteria/g respectively. The results have indicated that Staphylococcus in pickled white cheese if rom Adana markets, might be dangerous to human health.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleAdana piyasasında tüketime sunulan beyaz peynirlerde enterotoksijenik staphylococcuslar üzerine bir araştırma
dc.title.alternativeThe Investigation of enterotoxigenic staphylococcı in pickled white cheese in the Adana region
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmStaphylococcus
dc.subject.ytmFood poisoning
dc.subject.ytmMicrobiology
dc.subject.ytmWhite cheese
dc.identifier.yokid13134
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid13134
dc.description.pages41
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess