Pet ve cam şişelerdeki bitkisel yağlar üzerine ışık,ısı ve oksijen etkilerinin mukayeseli incelenmesi
dc.contributor.advisor | Tor, İzzet | |
dc.contributor.author | Kurtaran, Nural | |
dc.date.accessioned | 2020-12-07T16:09:04Z | |
dc.date.available | 2020-12-07T16:09:04Z | |
dc.date.submitted | 1994 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/160862 | |
dc.description.abstract | Ill 02 PET ve CAM ŞİŞELERDEKİ BİTKİSEL YAĞLAR ÜZERİNE IŞIK, İSI VE OKSİJENİN ETKİLERİNİN MUKAYESELİ İNCELENMESİ Bitkisel sıvı yağların ışık, sıcaktık ve hava oksijeni ile değişik ambalajlardaki bozunmaları, kırılma,iyod, asit, peroksit indisleri ve Kreis testi ile 15 günlük deneme süresinde takip edilmiştir. Elde edilen bulguların sonucunda bozunma hızının ortam koşullarına bağlı olarak değiştiği saptanmıştır. Bitkisel sıvı yağlar için en iyi korunma şeklinin soğukta, ışıktan korunan cam ambalajda veya korunmayan ortamda metal ambalajlarda olduğu sonucuna varılmıştır. ABSTRACT THE COMPARATIVE INVESTIGATION OF THE EFFECTS OF LIGHT, HEAT AND OXYGEN ON THE VEGETABLE OILS KEPT IN PET AND GLASS BOTTLES The degradation rate of vegetable liquid oils in different packages by the influences of light, temperature and air oxygen was followed in 15 day periods. Using the refractive iodine, acid and peroxide indices and Kreis test The degradation rate was found to vary with the conditions of the medium in which the oils were kept. The optimal conditions for preserving the oils were low temperature, glass packaking under light-protected or metal packaking under light- permitted conditions. | |
dc.description.abstract | Ill 02 PET ve CAM ŞİŞELERDEKİ BİTKİSEL YAĞLAR ÜZERİNE IŞIK, İSI VE OKSİJENİN ETKİLERİNİN MUKAYESELİ İNCELENMESİ Bitkisel sıvı yağların ışık, sıcaktık ve hava oksijeni ile değişik ambalajlardaki bozunmaları, kırılma,iyod, asit, peroksit indisleri ve Kreis testi ile 15 günlük deneme süresinde takip edilmiştir. Elde edilen bulguların sonucunda bozunma hızının ortam koşullarına bağlı olarak değiştiği saptanmıştır. Bitkisel sıvı yağlar için en iyi korunma şeklinin soğukta, ışıktan korunan cam ambalajda veya korunmayan ortamda metal ambalajlarda olduğu sonucuna varılmıştır. ABSTRACT THE COMPARATIVE INVESTIGATION OF THE EFFECTS OF LIGHT, HEAT AND OXYGEN ON THE VEGETABLE OILS KEPT IN PET AND GLASS BOTTLES The degradation rate of vegetable liquid oils in different packages by the influences of light, temperature and air oxygen was followed in 15 day periods. Using the refractive iodine, acid and peroxide indices and Kreis test The degradation rate was found to vary with the conditions of the medium in which the oils were kept. The optimal conditions for preserving the oils were low temperature, glass packaking under light-protected or metal packaking under light- permitted conditions. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Kimya | tr_TR |
dc.subject | Chemistry | en_US |
dc.title | Pet ve cam şişelerdeki bitkisel yağlar üzerine ışık,ısı ve oksijen etkilerinin mukayeseli incelenmesi | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Glass bottle | |
dc.subject.ytm | PET bottles | |
dc.subject.ytm | Heat | |
dc.subject.ytm | Plant oils | |
dc.subject.ytm | Comparative analysis | |
dc.subject.ytm | Light | |
dc.subject.ytm | Oxygen | |
dc.identifier.yokid | 34486 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 34486 | |
dc.description.pages | 103 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |