Show simple item record

dc.contributor.advisorBaran, İsmet
dc.contributor.authorAydin, Hamdi
dc.date.accessioned2020-12-07T16:03:49Z
dc.date.available2020-12-07T16:03:49Z
dc.date.submitted1995
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/160591
dc.description.abstractV.l. TÜRKÇE ÖZET Sapanca Araştırma Birimi Şartlarında, Salmo salar L. 1758 Yavrularının Gelişmesinde Stok Yoğunluğunun Etkisi. Bu çalışma İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesine bağlı Sapanca İçsu Ürünleri Üretimi Araştırma ve Uygulama Biriminde yapılmıştır. Çalışmada, Atlantik salmon yavrularının smolt boya gelinceye kadarki dönemlerinde stok yoğunluğunun gelişmeleri üzerine etkileri araştırılmıştır. Çalışma dört periyotta sürdürülmüştür. Yemleme programı, su sıcaklığı ve balık büyüklüğüne göre otomatik yem verme makinalarıyla yapılmıştır. I. periyod başlangıcında, canlı ağırlık ortalamaları 4.5 ± 0.06 g ve total boy ortalamaları 7.67 ± 0.03 cm olan Atlantik salmon yavruları sırasıyla 14 kg/m3> 16 kg/m3, 18 kg/m3, ve 20 kg/m3 oranında stoklanmıştır. Bu periyod sonunda en iyi gelişme ve yem değerlendirme oranı (1.93), 16 kg/m3 olarak stoklanan grupta olmuştur. II. periyod başlangıcında canlı ağırlık ortalamaları 6.91 ± 0.09 g ve total boy ortalamaları 8.81 ± 0.04 cm olan Atlantik salmon yavruları sırasıyla 15 kg/m3, 17 kg/m3, 18 kg/m3, ve 20 kg/m3 oranında stoklanmıştır. Bu periyod sonunda en iyi gelişme ve yem değerlendirme oranı (1.38) 17 kg/m3 olarak stoklanan grupta sağlanmıştır. III. periyod başlangıcında, canlı ağırlık ortalamaları 16.96 ±0.14 g ve total boy ortalamaları 11.86 ± 0.04 cm olan Atlantik salmon yavruları sırasıyla 18 kg/m3, 22 kg/m3 ve 26 kg/m3 olarak stoklanmıştır. Bu periyod sonunda en iyi gelişme ve yem değerlendirme oranı (1.62) 18 kg/m3 olarak stoklanan grupta elde edilmiştir. IV. periyod başlangıcında, canlı ağırlık ortalamaları 33.82 ± 0.43 g ve total boy ortalamaları 15.18 ± 0.11 cm olan Atlantik salmon yavruları sırasıyla 20 kg/m3, 30 kg/m3 ve 40 kg/m3 oranında stoklanmıştır. Bu periyod sonunda en iyi gelişme ve yem değerlendirme oranı (1.18) 20 kg/m3 olarak stoklanan grupta olmuştur. IV. periyod sonuna doğru Atlantik salmon yavrularının tamamının 50- 55 g ağırlıkta smolt oldukları tespit edilmiştir. 53
dc.description.abstractV.2. SUMMARY The effect of stocking density on the growth of Sal mo salar L. 1758 fry reared in Spanca Research Unit conditions. This study was conducted at the Research Station of University of Istanbul, Faculty of Aquatic Products in Sapanca. In the study, the effects of stocking density on the growth of Atlantic salmon fry up to smoltifi cation was investigated. The experiment was performed as four preiods. The feeding proramme was carried out according to water temperature and fish size by automatic feeding machine. At the begining of first period. Atlantic salmon fry of mean live weight 4.50 ± 0.06 g and mean total lenght 7.67 ± 0.03 cm were stocked at different densities of 14 kg/m3, 16 kg/m3, 18 kg/m3 and 20 kg/m3. At the end of this period, the best growth and food conversion (1.93) rate was obtained for the group stocked as 16 kg/m3. At the begining of second period, Atlantic salmon fry of mean live weight 6.91 ± 0.09 g and mean total lenght 8.81 ± 0.04 cm were stocked at the densities of 15 kg/m3, 17 kg/m3, 18 kg/m3 and 20 kg/m3. At the end of this period, the best growth and food conversion (1.38) rate was obtained in fish reared at the density of 17 kg/m3. At the begining of third period, Atlantic salmon fry of mean live weight 16.96 ± 0.14 g and mean total lenght 11.86 ± 0.04 cm were stocked at the densities of 18 kg/m3, 22 kg/m3 and 26 kg/m3. At the end of this period, the best growth and food conversion (1.62) rate was obtained in fish reared at the density of 18 kg/m3. At the begining of fourth period, Atlantic salmon fry of mean live weight 33.82 ± 0.43 g and mean total lenght 15.18 ±0.11 cm were stocked at the densities of 20 kg/m3, 30 kg/m3 and 40 kg/m3. At the end of this period, the best growth and food conversion (1.18) rate was found in fish reared at the density of 20 kg/m3. At the end of fourth period, all of Atlantic salmon fry completed the smoltification when they reach to 50-55 g weight. 54en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleSapanca araştırma birimi şartlarında salma salar L. 1758 yavrularının gelişmesinde stok yoğunluğunun etkisi
dc.typedoctoralThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmSalmon
dc.identifier.yokid46696
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityİSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid46696
dc.description.pages52
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess