Kafeinin su ve bazı organik çözücüler arasındaki dağılma katsayılarının sıcaklığa bağlı olarak değişimi
dc.contributor.advisor | Aydın, Ahmet | |
dc.contributor.author | Önder, Mine | |
dc.date.accessioned | 2020-12-07T15:57:08Z | |
dc.date.available | 2020-12-07T15:57:08Z | |
dc.date.submitted | 1996 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/160245 | |
dc.description.abstract | V. ÖZET Kafeinin su ve bazı organik çözücüler arasındaki dağılma katsayılarının sıcaklığa bağlı olarak değişimi. Bu çalışmada kafeinin % l'lik sulu çözeltisi ve çeşitli organik çözücüler (kloroform, etilasetat, n-butilasetat, benzen, karbontetraklorür) kullanılmıştır. Kafeinin tayininde volumetrik metodlardan iyodometrik metod kullanılmıştır. Kafeinin kloroformdaki dağılma katsayısının sıcaklıkla azaldığı, diğer organik çözücülerde (etilasetat, n-butilasetat, benzen, karbontetraklorür) ise sıcaklıkla arttığı bulunmuştur. 51 | |
dc.description.abstract | SUMMARY Variations of distribution coefficient of caffeine between water and some organic solvents depend on the temperature. In this study, 1% aqueous solution of cafeine and some organic solvent (chloroform, ethyl acetate, n-butyl acetate, benzene, carbon tetrachloride ) were used. Iodometry method was used in analysis of caffeine. It was seen that the distribution coefficient of caffeine between water and chloroform was decreased with increasing temperature and increased by using other solvents ( ethyl acetate, n-butyl acetate, benzene, carbon tetrachloride ) with increasing temperature. 52 | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Kimya Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Chemical Engineering | en_US |
dc.title | Kafeinin su ve bazı organik çözücüler arasındaki dağılma katsayılarının sıcaklığa bağlı olarak değişimi | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Caffeine | |
dc.subject.ytm | Organic solvents | |
dc.identifier.yokid | 56161 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 56161 | |
dc.description.pages | 52 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |