Show simple item record

dc.contributor.advisorDramur, Umur
dc.contributor.authorÜstün, Dilek
dc.date.accessioned2020-12-07T15:40:53Z
dc.date.available2020-12-07T15:40:53Z
dc.date.submitted1997
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/159429
dc.description.abstractÖZ VE ABSTRACT Sürekli Etil Alkol Fermentasyonu Parametrelerinin İncelenmesi Bu çalışmada sürekli fermentasyon ile alkol üretimi laboratuvar ölçekli bir fermentörde yapılmıştır. Fermentasyon mikroorganizması olarak PAKMAYA ve Saccharomyces cerevisiae kültür mayası, karbohidrat kaynağı olarak da glukoz kullanılmıştır. Reaksiyonlar 30 ± l°C'de en az 72 saat süreyle gerçekleştirilmiştir. Zamanla azalan glukoz miktarı kolorimetrik yöntemle, oluşan alkol ise gaz kromotografisinde tayin edilmiştir. Mayanın fermentasyon başlangıcında ve sonundaki miktarı ise dilüsyon tekniği ile hesaplanmıştır. Denemeler sonunda, sürekli fermentasyonda, S. cerevisiae kültür mayası kullanarak ve ortam pH'ını sabit tutarak istenen konsantrasyondaki alkol, kesikli fermentasyon yöntemine göre daha kısa sürede elde edilmiştir. Ayrıca PAKMAYA yerine kültür mayası kullanmanın da verimi artırdığı görülmüştür. ABSTRACT Analysis of Continuous Ethanol Fermentation Parameters In this study, ethanol production by continuous fermentation is performed. PAKMAYA and Saccharomyces cerevisiae culture yeast are used as the fermentation microorganism and glucose as the carbohydrate source. The reactions are realized at 30 ± 1°C for at least 72 hours. The time dependence of glucose is determined by colorimetric method. The amount of ethanol produced is also determined by gas chromotography. The amount of yeast in the beginning and in the end of the fermentation is calculated by dilution count technique. In the end of the experiments the desired alcohol concentration is obtained by continuous fermentation and by keeping the pH of the medium constant. It is also seen that using culture yeast instead of PAKMAYA increases the yield.
dc.description.abstractÖZ VE ABSTRACT Sürekli Etil Alkol Fermentasyonu Parametrelerinin İncelenmesi Bu çalışmada sürekli fermentasyon ile alkol üretimi laboratuvar ölçekli bir fermentörde yapılmıştır. Fermentasyon mikroorganizması olarak PAKMAYA ve Saccharomyces cerevisiae kültür mayası, karbohidrat kaynağı olarak da glukoz kullanılmıştır. Reaksiyonlar 30 ± l°C'de en az 72 saat süreyle gerçekleştirilmiştir. Zamanla azalan glukoz miktarı kolorimetrik yöntemle, oluşan alkol ise gaz kromotografisinde tayin edilmiştir. Mayanın fermentasyon başlangıcında ve sonundaki miktarı ise dilüsyon tekniği ile hesaplanmıştır. Denemeler sonunda, sürekli fermentasyonda, S. cerevisiae kültür mayası kullanarak ve ortam pH'ını sabit tutarak istenen konsantrasyondaki alkol, kesikli fermentasyon yöntemine göre daha kısa sürede elde edilmiştir. Ayrıca PAKMAYA yerine kültür mayası kullanmanın da verimi artırdığı görülmüştür. ABSTRACT Analysis of Continuous Ethanol Fermentation Parameters In this study, ethanol production by continuous fermentation is performed. PAKMAYA and Saccharomyces cerevisiae culture yeast are used as the fermentation microorganism and glucose as the carbohydrate source. The reactions are realized at 30 ± 1°C for at least 72 hours. The time dependence of glucose is determined by colorimetric method. The amount of ethanol produced is also determined by gas chromotography. The amount of yeast in the beginning and in the end of the fermentation is calculated by dilution count technique. In the end of the experiments the desired alcohol concentration is obtained by continuous fermentation and by keeping the pH of the medium constant. It is also seen that using culture yeast instead of PAKMAYA increases the yield.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectKimya Mühendisliğitr_TR
dc.subjectChemical Engineeringen_US
dc.titleSürekli etil alkol fermentasyonu parametrelerinin incelenmesi
dc.title.alternativeAnalysis of continuous ethanol fermentation parameters
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentKimya Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.subject.ytmEthanol
dc.subject.ytmYeasts
dc.subject.ytmFermentation
dc.identifier.yokid66242
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityİSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid66242
dc.description.pages57
dc.publisher.disciplineTemel İşlemler ve Termodinamik Bilim Dalı


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess