Show simple item record

dc.contributor.advisorDikel, Suat
dc.contributor.authorŞereflişan, Menderes
dc.date.accessioned2020-12-07T14:40:22Z
dc.date.available2020-12-07T14:40:22Z
dc.date.submitted1999
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/156318
dc.description.abstractöz YÜKSEK LİSANS TEZİ TÜRKİYE'DEKİ DENİZEL KULUÇKAHANELERİN MEVCUT DURUMLARI VE SORUNLARI MENDERES ŞEREFLİŞAN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SU ÜRÜNLERİ ANABİLİM DAL! Danışman: Yrd. Doç. Dr. Suat DİKEL Yıl: 1998, Sayfa: 70 Jüri :Yrd.Doç.Dr. Suat DİKEL :Doç.Dr. Metin KUMLU :Yrd.Doç.Dr. Nazmi TEKELİOĞLU Bu çatışma, deniz balıklan yetiştiriciliği endüstrisinin temelini oluşturan kuluçkahanelerin Türkiye'deki mevcut durumlarının ortaya çıkartılarak, karşılaştıkları ortak sorunların bilimsel bir platformda ele alınıp ve şimdiye kadar üzerinde hiçbir çalışmanın yapılmadığı, fakat bundan sonra yapılması gereken yeni çalışmalara ışık tutacak bilimsel bir kaynağın ortaya çıkarılması amacıyla yapılmıştır. Akdeniz ve Ege denizinde mevcut 19 denizel kuluçkahaneden I8'i üzerinde yapılan bu çalışma sonucunda en fazla üretilen türlerin, kuluçkahane teknikleri benzer olan levrek {Dicenlrarchııs labrax) ve çipura (Sparus aııraius) ile, sadece bir kuluçkahane tarafından çok az sayıda üretilen kefal (A/n/?// cephalus) fangri (Pagrııs pagrııs) ve sinagrit (Denfex den/ex) olduğu tespit edilmiştir. Anahtar kelimeler: Denizel kuluçkahaneler, Çipura, Levrek, Türkiye
dc.description.abstractABSTRACT MSc THESIS THE CURRENT STATUS AND THE PROBLEMS OF MARINE HATCHERIES IN TURKEY MENDERES ŞEREFLÎŞAN DEPARTMENT OF FISHERIES INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor: Asst.Prof. Suat DİKEL Year: 1999, Pages: 70 Jury :Asst.Prof. Suat DİKEL.Assoc.Prof. Metin KUMLU :Asst.Prof. Nazmi TEKELİO?LU The aim of this study was to produce a scientific source that would be a guide to further research in an area where no previous research has been undertaken, by discussing the current status of the marine hatcheries and their common problems in Turkey. Out of 19 Turkish hatcheries established this study that has been carried out in 18 marine hatcheries the most commonly cultured species were sea bass (Dicentrarchns labrax) and sea bream (Sparus auratus) while have similar hatchery techniques, There were also some species produced in small quantities in only one hatchery. These species were mullet (Mugil cephalus), common sea bream (Pagrti.s pagrns) and dent ex (Dentex dentex). Key Words: Turkey, marine hatcheries, sea bream, sea bass. IIen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleTürkiye`deki denizel kuluçkahanelerin mevcut durumları ve sorunları
dc.title.alternativeThe Current status and problems of marine hatcheries in Turkey
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Anabilim Dalı
dc.subject.ytmSea bass
dc.subject.ytmFishes
dc.subject.ytmSeabream
dc.subject.ytmIncubation
dc.identifier.yokid88047
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid88047
dc.description.pages89
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess