Search
Now showing items 1-3 of 3
Buğday (Triticum aestivum L.) proteomik çalışmalarında yeni nesil iki boyutlu sıvı kromatografi (2D-LC) sistemi kullanımı
(2018-08-06)
Proteom çalışmaları, bir biyolojik sistemde, belirli bir evrede mevcut biyolojik süreçlerde görevli olan tüm proteinlerin analiz edilmesine olanak sağlar. Bu çalışmalar, özellikle bitkilerde son derece karmaşık olan ...
Arpa (Hordeum vulgare L.) ve buğday (Triticum aestivum L.)`da kuraklığa dirençli bitkilerin biyoteknolojik yöntemlerle tanımlanması
(2018-08-06)
ÖZET Arpa (Hordeum vulgare L.) ve Buğday (Triticum aestivum L.)'da Kuraklığa Dirençli Bitkilerin Biyoteknolojik Yöntemlerle Tanımlanması Bu çalışmada, kuraklığa duyarlı ve dirençli arpa ve buğday genotiplerinde ...
Yr10 buğday (Triticum aestivum L.) sarı pas (Puccinia striiformis) dayanıklılık geninin ekmeklik buğday çeşitlerinde taranması
(2018-08-06)
Bu çalısmada, yurdumuz kökenli ekmeklik buğday çesitlerinde, Puccinia striiformismantarının neden olduğu sarı pas hastalığına dayanılıklık sağlayan Yr10 geni vevaryasyonlarını saptamayı amaçladık. Bugüne kadar bulunan sarı ...