Browsing TEZLER by Subject "Hazelnut"
Now showing items 1-4 of 4
-
Fındıktaki fenolik bileşiklerin spektrofotometrik yöntemlerle karşılaştırmalı olarak tayini
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Fındık, besleyici değerleri (yağ, protein, karbohidrat, diyet lifi, vitaminler, mineraller ve fenolikler) açısından insan hayatında önemli bir rol oynar. Bu çalışmanın amaçları, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesinde, Giresun ... -
Fındıktan (Corylus maxima miller) glukoz-6-fosfat dehidrogenazın saflaştırılması ve bazı özelliklerinin incelenmesi
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Çalışmamızda, Türkiye'de Giresun ili ve civarında oldukça bol miktarda yetiştirilen fındıktan (Corylus maxima Miller) glukoz-6-fosfat dehidrogenaz (G6PD, E.C. 1.1.1.49) enzimi ilk kez saflaştırıldı ve bazı özellikleri ... -
Fındıktan (Corylus maxima miller) üreazın saflaştırılması ve çeşitli taşıyıcılara immobilizasyonu
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Fındıktan (Corylus maxima Miller) üreazın saflaştırılması ve çeşitli taşıyıcılara immobilizasyonuÇalışmamızda Türkiye'de Giresun ili ve civarında oldukça bol miktarda yetiştirilen fındıktan (Corylus maxima Miller) ... -
Kavurma sıcaklığının fındığın besin değerine etkisinin incelenmesi
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)? ? öz `Kavurma sıcaklığının fındığın besin değerine etkisinin incelenmesi` Bu çalışmada kavurma sıcaklığı ve süresinin fındığın besin öğeleri ve besin değeri üzerine olan etkilerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırma ...