Browsing TEZLER by Subject "Balıkçılık Teknolojisi"
Now showing items 1-12 of 12
-
2008-2009 av sezonunda İstanbul boğazı ve Prens adaları balıkçılığının araştırılması
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-12-19)Bu araştırma İstanbul Boğazı ve Adalar balıkçılığının sosyoekonomik yapısı ve sürdürülebilir balıkçılık kavramının aydınlatılması için yapılmıştır. Nisan 2008- Mart 2009 yılları arasında sürdürülen anket çalışmaları kayıtlı ... -
Amatör olta balıkçılığında çapari ve hafif olta takımlarının (lrf) av etkinliğinin karşılaştırılması
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, İstanbul Boğazı'nda yaygın olarak kullanılan geleneksel çapari takımları ile ülkemizde son yıllarda yayılmaya başlayan hafif olta takımlarının (LRF) av etkinliği ve çapari takımlarında kullanılan 6, 8 ... -
Antalya Körfezi`nde derin deniz trol balıkçılığında tesadüfi av ve ıskarta av oranlarının belirlenmesi
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-09-18)Akdeniz balıkçılığında önemli bir yere sahip olan Antalya Körfezi'nde gerçekleştirilen çalışmada, 200-700 m arasında farklı derinliklerde yapılan trol örnekleme çalışmaları sonucu tesadüfi ve ıskarta av oranları ... -
Doğal ve kültürel ortamlardan elde edilen kuruma karideslerinin (penaeus japonicus) besin öğelerinin belirlenmesi
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Doğal ve Kültür Ortamlardan Elde Edilen Kuruma Karideslerinin (Penaeus japonicus) Besin Öğelerinin Belirlenmesi Günümüzün gıda maddesinin hafif, kolay sindirilebilir, protein ve vitamin açısından zengin, doymuş yağ ... -
Gökçeada civarı (Kuzey Ege denizi) trol balıkçılığının ekonomik balık stoklarına etkisi ve baskın türün popülasyon dinamiği
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, Kuzey Ege Denizi'nin önemli balıkçılık alanlarından biri olan Gökçeadabölgesinde 50–200 m ve 200-400 m derinlik konturlarında gerçekleştirilen trol balıkçılığıfaaliyetleri sonucunda elde edilen toplam ... -
Istanbul adaları (Marmara denizi) çevresi ihtiyoplanktonunun tür kompozisyonunun zamana bağlı değişimi
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-12-29)Çalışma, İstanbul Adaları çevresinde Ağustos 2014, Kasım 2014, Şubat 2015 ve Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Plankton örneklemeleri 8 istasyondan 500 μm ağ göz açıklığında, 57 cm ağız çapında WP2 tipinde ... -
İstanbul dalyanları`nın balıkçılık potansiyeli üzerine bir araştırma
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-09-27)Bu çalışmada, 2016 yılında İstanbul Boğazı'nda kurulan üç ağ dalyanın (Dilburnu, Beykoz ve Filburnu Dalyanı) av kompozisyonu, birim çabadaki av miktarları ve bazı ekolojik indeksleri incelenmiştir. Araştırma süresince ... -
İstanbul piyasasında satılmakta olan midye dolmalarının kalite düzeylerinin belirlenmesi
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET İstanbul Piyasasında Satılmakta Olan Midye Dolmalarının Kalite Düzeylerinin Belirlenmesi Günümüz insanınında, kentleşme ve nüfus artışına bağlı olarak, toplu beslenme eğilimi artmıştır. Dolayısıyla hazır yemek üretimi ... -
Karideslerdeki enzimatik kararmayı önlemede 4-hexylresorcinol uygulamasının incelenmesi
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)İnsan beslenmesindeki yeri ve önemi açısından su ürünleri değerli gıda maddesidir. Yüksek protein ve zengin mineral içeriği ile karides, ekonomik değeri yüksek su ürünleri arasında yer almaktadır. Dünyada geniş bir alanda ... -
Marmara denizinde hamsi (Engraulis encrasicolus Linnaeus, 1758) avcılığı üzerine bir araştırma
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-09-25)Bu araştırmada, 2017/2018 ve 2018/2019 balıkçılık sezonunda Marmara Denizi'nde hamsiavcılığı yapan balıkçı filosunun özellikleri, birim çabadaki av miktarları ve hedeflenen hamsibalığının bazı popülasyon parametreleri ... -
Marmara denizinde manyat avcılığı ile karides (Parapenaeus longirostris Lucas, 1846) avcılığının araştırılması
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Denizlerimizdeki ekolojik dengenin bozulmasının nedeni balıkların ve omurgasızların yanlış avlanmaları, türlerin popülasyonlarına zarar veren av araçlarının kullanılması ve aşırı avcılığın canlı stokları üzerindeki olumsuz ... -
Orman içi sularda (Kuzey Marmara havzası) sürdürülebilir olta balıkçılığı ve yönetimi üzerine bir araştırma
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Ülkemizde 1950'li yıllardan sonra yaşanan sanayileşme olgusu nedeni ile özellikle Marmara Bölgesinin nüfusu önemli ölçüde artmıştır. Marmara Bölgesinin kuzey havzasında yer alan şehirlerde yaşayan insanların kent ...