Browsing TEZLER by Author "Mol Tokay, Sühendan"
Now showing items 1-3 of 3
-
Listeria monocytogenes`in sous vide somonda inhibisyonu
Doğruyol Bayar, Hande (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Günümüzde gelişen teknoloji ve tüketici farkındalığı sayesinde; besin değerinde en az kayıpla doğal özelliklerini kaybetmeden üretilmiş, sağlıklı ve kimyasal katkı içermeyen gıda üretimi önem kazanmıştır. Su ürünleri hassas ... -
Nisin ve ışınlama uygulamalarının birlikte kullanılmasının soğukta depolanan balığın raf ömrüne etkisi
Ceylan, Zafer (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Levrek balığı ülkemiz için hem iç pazarda hem de ihracat için önemli yetiştiricilik balıklarından biridir. Genellikle soğuk zincir içerisinde nakliye pazarlaması söz konusudur. Bu nedenle soğuk depolama boyunca mikrobiyal ... -
Sous vide ve ışınlama teknolojilerinin birlikte kullanımının balığın raf ömrüne etkisi
Doğruyol Tanriverdi, Hande (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Hazır yemek sektörüne de hitap ettiğinden son yıllarda tüm dünyada popüler olan sous vide teknolojisi; vakum paketlenmiş gıdanın pastörize edilmesi ve soğukta depolanması şeklinde yapılmaktadır. Ancak, pastörizasyon ...