Show simple item record

dc.contributor.advisorDündar, Ömür
dc.contributor.authorÖlmez, Ayşegül
dc.date.accessioned2020-12-07T10:27:34Z
dc.date.available2020-12-07T10:27:34Z
dc.date.submitted2016
dc.date.issued2019-02-12
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/131641
dc.description.abstractBu araştırmada, 0900 Ziraat kiraz çeşidinde modifiye atmosfer paketleme (MAP), MAP+ 500 gr tüketici ambalajı ve her ikisinin etilen antagonisti olan 1-Metilsiklopropene (1- MCP) ile kombinasyonunun muhafaza ve raf ömrü üzerine etkileri belirlenmiştir. Derim sonrasında ön soğutma yapılmış meyveler uygulamalar sonrasında 0 0C ve % 90–95 oransal nem koşullarında haftada bir analizlenmek üzere 35 gün muhafaza edilmiş ve her analiz süresi sonrasında 20o C'de 2 gün raf ömrü süresi olarak bekletilmiştir. Muhafaza ve raf ömrü süresince ağırlık kayıpları, SÇKM oranı, meyve elastikiyeti, pH ve antioksidan oranında artış; klorofil, TEA oranınında düşüş görülmüş ve toplam fenolik madde oranının korunduğu sonucuna ulaşılmıştır. Sonuç olarak, MAP ve MAP + 1- MCP uygulamaları eşit olarak kalite kriterlerini korumuştur. Anahtar Kelimeler: MAP, 1-MCP, 0900 Ziraat, Kiraz, Depolama
dc.description.abstractIn this research, modified atmosphere packaging (MAP) as standart commercial treatment, combination with consumerumer size trays (T) MAP + 500 g T, and 1- Methylcyclopropene combinations with both treatments as MAP + 1- MCP and MAP + 1- MCP + 500 g T were compared during storage and shelf life of sweet cherry cv. 0900 Ziraat. Fruits were hydrocooled after harvest and diveded into mentioned treatmenst. Treatments were stored at 0 ºC, 90- 95 % relative humidity conditions for 35 days and subsequently they were waited at 20 ºC 2 days for shelf life evaluation. Quality analyses were done weekly intervals. Weight loses, TSS, elasticity, total decay, L*, a*, b*, C*, pH and antioxidant amounts were increased where as there were decrease in stem chlorphyl, T, and hº. The amount of total phenolic components were preserved. As a result, MAP and MAP + 500 g T were maintained fruit quality equal as MAP + 1- MCP and MAP + 500g T + 1- MCP.Key Words: MAP, 1-MCP, 0900 Ziraat, Sweet Cherry, Storageen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.title0900 ziraat kiraz çeşidinde modifiye atmosfer paketleme ve 1-metilsiklopropene uygulamalarının muhafaza ve raf ömrü üzerine etkileri
dc.title.alternative0900 cherry ziraat storage of modified atmosphere packaging and application of type 1-methylcyclopropene and shelf life effects
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-02-12
dc.contributor.departmentBahçe Bitkileri Anabilim Dalı
dc.subject.ytmCherry
dc.subject.ytmStorage
dc.subject.ytmModified atmosphere packaging
dc.subject.ytmShelf life
dc.identifier.yokid10102199
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid414340
dc.description.pages109
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess