Urla ekoturizm potansiyelinde Bademler Köyü
dc.contributor.advisor | Alparslan, Mustafa | |
dc.contributor.author | Ersoy, Bilge | |
dc.date.accessioned | 2020-12-07T09:13:12Z | |
dc.date.available | 2020-12-07T09:13:12Z | |
dc.date.submitted | 2017 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/121201 | |
dc.description.abstract | Ekoturizm dünyada ve ülkemizde hızlı gelişmektedir. Doğaya saygılı ve yerel halkın refahını yükseltmeye yönelik sürdürülebilir bir turizm şeklidir. Eğer iyi planlanır ve uygulanırsa bu yapı yerel yönetimler, işletmeler ve seyahat acentaları ile birlikte doğal ve kültürel kaynakların korunması üzerinde etkili olur. Bu da ülke ekonomisine faydalı olacaktır. Ülkemiz ekoturizm açısından çok zengin bir potansiyele sahip olup sürdürülebilirlik konusunda devamlılık arz edebilmesi doğanın ve çevrenin korunmasına bağlıdır. Ekoturizm faaliyetleri için önemli bir noktada olduğu düşünülen Urla-Bademler'in ekoturizm potansiyeli ve yerel halkın ekoturizme karşı bakışı araştırılmıştır. Ayrıca yapılan anket uygulaması sonucu yöre halkının ekoturizm bilgisi ile ekoturizmden beklentileri incelenmiştir. Araştırmamızda survey (tarama) yöntemi kullanılmıştır. Araştırma evrenini Urla-Bademler Köyü yerel halkı oluşturmaktadır. Örneklemimiz ise Urla-Bademler Köyünde ikamet eden 110 kişiden oluşmaktadır. Anket soruları oluşturulurken yöre halkının demografik yapısı ve yöre halkının ekoturizm ile ilgili görüşlerine yer verilmekle birlikte ekoturizmden beklentilerine yönelik sorular da mevcuttur. Çalışmada Urla ekoturizm güzergahları, festivaller ve yöresel yemekleri incelenmiş olup, özellikle Bademler Köyü'ne ait günümüzde de devam etmekte olan lezzetlere ayrıca yer verilmiştir. Bu çalışmada Urla-Bademler alanının ekoturizm potansiyelinin tespiti, yöredeki ekoturizm faaliyetlerinin gelişmesi ve zenginleşmesi de amaçlanmaktadır. | |
dc.description.abstract | Ekoturizm dünyada ve ülkemizde hızlı gelişmektedir. Doğaya saygılı ve yerel halkın refahını yükseltmeye yönelik sürdürülebilir bir turizm şeklidir. Eğer iyi planlanır ve uygulanırsa bu yapı yerel yönetimler, işletmeler ve seyahat acentaları ile birlikte doğal ve kültürel kaynakların korunması üzerinde etkili olur. Bu da ülke ekonomisine faydalı olacaktır. Ülkemiz ekoturizm açısından çok zengin bir potansiyele sahip olup sürdürülebilirlik konusunda devamlılık arz edebilmesi doğanın ve çevrenin korunmasına bağlıdır. Ekoturizm faaliyetleri için önemli bir noktada olduğu düşünülen Urla-Bademler'in ekoturizm potansiyeli ve yerel halkın ekoturizme karşı bakışı araştırılmıştır. Ayrıca yapılan anket uygulaması sonucu yöre halkının ekoturizm bilgisi ile ekoturizmden beklentileri incelenmiştir. Araştırmamızda survey (tarama) yöntemi kullanılmıştır. Araştırma evrenini Urla-Bademler Köyü yerel halkı oluşturmaktadır. Örneklemimiz ise Urla-Bademler Köyünde ikamet eden 110 kişiden oluşmaktadır. Anket soruları oluşturulurken yöre halkının demografik yapısı ve yöre halkının ekoturizm ile ilgili görüşlerine yer verilmekle birlikte ekoturizmden beklentilerine yönelik sorular da mevcuttur. Çalışmada Urla ekoturizm güzergahları, festivaller ve yöresel yemekleri incelenmiş olup, özellikle Bademler Köyü'ne ait günümüzde de devam etmekte olan lezzetlere ayrıca yer verilmiştir. Bu çalışmada Urla-Bademler alanının ekoturizm potansiyelinin tespiti, yöredeki ekoturizm faaliyetlerinin gelişmesi ve zenginleşmesi de amaçlanmaktadır. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Turizm | tr_TR |
dc.subject | Tourism | en_US |
dc.title | Urla ekoturizm potansiyelinde Bademler Köyü | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Ekoturizm Anabilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 10156422 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 477587 | |
dc.description.pages | 64 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |