Show simple item record

dc.contributor.advisorAtalay, Durmuş Ali
dc.contributor.authorEsgici, Reşat
dc.date.accessioned2020-12-07T08:47:25Z
dc.date.available2020-12-07T08:47:25Z
dc.date.submitted1998
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/117439
dc.description.abstractBu araştırma, 1996/1997 yetiştirme döneminde Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi deneme alanında yağışa dayalı olarak yürütülmüştür. Araştırmanın amacı 6 farklı azot dozunun (0,3,6,9,12 ve 15 kg/da) Fırat 93 makarnalık buğday çeşidinin verim ve verim unsurlarına olan etkisini incelemektir. Deneme tesadüf blokları deneme desenine göre 3 tekerrürlü olarak kurulmuştur. Çalışmada, farklı azot dozları arasınd a veri m v e veri m unsurlar ı yönü nden öneml i farklılıklar bulunmuştur. Tane verimi 416.2 - 360.5 kg/da arasında değişmiştir. En yüksek tane verimi 416.2 kg/da ile 12 kg/da azot dozundan elde edilmiştir. Ancak tane verimi 6-15 kg'da arasında azot dozlarından önemli derecede etkilenmiştir.
dc.description.abstractThis thesis research was conducted during the 1996/1997 growing season under rainfed conditions, at the Experimental Farm of the Faculty of Agriculture at Dicle University in Diyarbakır. The objective of this study was to investigate the effects of various nitrogen doses (0, 3, 6, 9, 12 and 15 kg da`1 ) on the yield and yield attributes of durum wheat cultivar `Fırat 93`. The experiment had randomized block design with three replications. Nitrogen doses had significant effects on the yield and several yield characters studied. The seed yield changed from 360.5 to 416.2 kg da`1. The highest seed yield was obtained when 12 kg da`1 nitrogen dose was applied although seed yield did not differ significantly for the nitrogen dose between 6 and 15 kg da`1.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleDiyarbakır kuru şartlarında fırat 93 makarnalık buğday çeşisdinde (Triticum durum l.) farklı azot dozlarının verim ve verim unsurları üzerine etkisi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmNitrogen dose
dc.subject.ytmWheat
dc.subject.ytmYield components
dc.subject.ytmDurum wheat
dc.identifier.yokid77185
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityDİCLE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid77185
dc.description.pages45
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess