Browsing SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ by Subject "Abattoirs"
Now showing items 1-4 of 4
-
Kahramanmaraş ilindeki bir kesimhanede escherichia coli o157:h7 varlığının IMS PZR teknikleri ile araştırılması
(ERCİYES ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019-06-06)Bu çalışma; Kahramanmaraş ilindeki bir sığır kesimhanesinde, sığır karkas, kesimhaneden alınan swap örnekleri (konveyör, bıçak, önlük, kanca, testere ve eller) ve kesilen hayvanların barsak içeriklerinden alınan örneklerde ... -
Kayseri ilindeki bir kesimhanede sığır kesim hattının haccp planının mikrobiyolojik indikatörler yönünden değerlendirilmesi
(ERCİYES ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)KAYSERİ İLİNDEKİ BİR KESİMHANEDE SIĞIR KESİM HATTININ HACCP PLANININ MİKROBİYOLOJİK İNDİKATÖRLER YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİÖZETBu araştırmada, Kayseri İlinde 1. sınıf kombina olarak faaliyette bulunan bir işletmenin sığır ... -
Nevşehir ilindeki kesimhanelerden izole edilen staphylococcus aureus izolatlarının moleküler tiplendirilmesi ve vankomisin dirençliliğinin incelenmesi
(ERCİYES ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-08-12)Bu çalışma, kesimhanelerde Staphylococcus aureus'un mevcudiyetini, izolatların vankomisin antibiyotiğine duyarlılığını tespit etmeyi ve moleküler tiplendirmesini amaçlamaktadır. Nevşehir İlindeki üç farklı kesimhaneden ... -
Piliç boyun derisinde listeria monocytogenes prevalansının belirlenerek izolatların karakterizasyonu ve litik bakteriyofajlar ile piliç but gıda modelinde biyokontrolünün araştırılması
(ERCİYES ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019-02-19)Bu tez çalışmasında, Şubat 2016 – Ocak 2017 tarihleri arasında iki farklı kanatlı mezbahasından toplanan 120 piliç boyun derisi örneğinden Listeri monocytogenes, 60 mezbaha atık suyu örneğinden ise L. monocytogenes'e ...