Show simple item record

dc.contributor.advisorDemirel, Ramazan
dc.contributor.authorÇevrim, Uğur
dc.date.accessioned2020-12-07T08:43:32Z
dc.date.available2020-12-07T08:43:32Z
dc.date.submitted2002
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/116897
dc.description.abstractBROYLERLERDE ( ETLİK PİLİÇ) RASYONA KATILAN FARKLI KALSİYUM DOZLARININ PERFORMANS ÜZERİNE ETKİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA Uğur ÇEVRİM 2002 /Sayfe46 ÖZ Bu çalışma rasyon kalsiyum düzeylerinin artırılmasının etlik piliçlerde ( Broyler ) yem tüketimi, performans ve baza organ ağırlıklarına olan etkilerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırmada; yem tüketimi 3074.40 - 3291.72 g., yem değerlendirme 1.93 - 1.87. toplam canlı ağırlık artışı 1633.31 - 1703.63 g., sıcak karkas ağırlığı - sıcak karkas randımanı 1340 - 1399 g. / % 72.48 - % 74.37, soğuk karkas ağırlığı - soğuk karkas randımanı 1324.00 - 1382.67.g. / % 71.69 - % 73.51., karaciğer ağırlığı 40.21 - 49.03 g., kalp ağırlığı 6.91 - 7.30 g., dolu taşlık ağırlığı - boş taşlık ağırlığı 31.69 - 35.97 g. / 26.49.- 29.04 g., bursa fabricus ağırlığı 0.866 -1.206 g., adrenal bez ağırlığı 0.173 - 0.180 g. ve ölüm oranlan % 2.38 - 7.14 arasında değişmiştir. Araştırmada; haftalık yem tüketimi, toplam yem tüketimi, yem değerlendirme, haftalık canlı ağırlık artışları, toplam canlı ağırlık artışı, sıcak karkas ağırlığı - sıcak karkas randımanı, soğuk karkas ağırlığı - soğuk karkas randımanı, karaciğer ağırlığı, kalp ağırlığı, dolu taşlık - boş taşlık ağırlığı, bursa fabricus ağırlığı, adrenal bez ağırlığı ve ölüm miktarı ile ilgili elde edilen bulgular istatistik! olarak önemsiz bulunmuştur. Anahtar Kelimeler: Etlik Piliç ( Broyler ), Kalsiyum, Yem Tüketimi, Yem Değerlendirme Canlı Ağırlık, Karkas Ağırlığı, Randıman, Organ Ağırlıkları, Ölüm Miktarları.
dc.description.abstractVI A RESEARCH ON THE EFFECTS OF INCREASING DIET CALCIUM LEVELS ON FEED CONSUMPTION, PERFORMANCE AND SOME ORGAN WEIGHTS IN BROILERS. Uğur ÇEVRİM 2002 /Sayfa 46 ABSTRACT This trial was carried out to determine the effects of increasing diet Ca levels on feed consumption, performance and some organ weights. In the research obtained values were changed bet ween; for feed consumption 3074.40 - 3291.72 g., feed conversion rate 1.93 - 1.87, total live weight gain 1630.31 - 1703.63 g., hot carcass weight 1340 - 1399 g., hot carcass dressing percentage % 72.48 - 74.37, cold carcass weight 1324.00 - 1382.67 g. cold carcass dressing percentage % 71.69 - 73.51, liver weight 40.21 - 49.03 g. heart weight 6.91 - 7.03 g., full gizzard weight 31.69 - 35.97 g., empty gizzard weight 26.49 - 29.04 g., bursa febrieus weight 0.866 - 1.206 g. and adrenary gland weight 0.173- 0.180 g. In the trial, weekly and total feed consumption values, feed conversion rate, weekly live weight gains, total live weight gains, hot and cold carcass weights and dressing percentages; Ever, heart, full - empty gizzard weights, bursa fabricus and adrenary gland weights were not statistically different among groups. Key Words : Broiler, Calcium, Feed consumption, Feed Conversion Ratio, Live Weight, Carcass weight, Dressing Percentage, Organ Weight, Mortality.,£2!»ı««M,,en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleBroylerlerde (etlik piliç) rasyona katılan farklı kalsiyum dozlarının performans üzerine etkileri üzerinde bir araştırma
dc.title.alternativeA Research on the effects of increasing diet calcium levels on feed consumption performance and some organ weights in broilers
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentTarla Bitkileri Anabilim Dalı
dc.subject.ytmFeed evaluation
dc.subject.ytmCalcium
dc.subject.ytmCarcass weight
dc.subject.ytmLive weight
dc.subject.ytmBroiler chickens
dc.subject.ytmFeed consumption
dc.identifier.yokid127851
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityDİCLE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid121397
dc.description.pages46
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess