Show simple item record

dc.contributor.advisorBaşbağ, Mehmet
dc.contributor.authorÇaçan, Erdal
dc.date.accessioned2020-12-07T08:30:58Z
dc.date.available2020-12-07T08:30:58Z
dc.date.submitted2010
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/115034
dc.description.abstractGüneydoğu Anadolu Bölgesi doğal meralarından toplanan bazı Medicago, Trifolium ve Vicia türlerinde kalite özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yürütülen bu çalışmada; Ham Protein değerleri sırasıyla % 13.53 - 23.34, % 12.25 - 24.09, % 16.72 - 25.06; Kuru Madde oranları % 12.1 - 32.4, % 10.78 - 52.21, % 12.69 - 0.43; Asit Deterjanda Çözünmeyen Lif (ADF) oranları % 30.01 - 37.60, % 22.99 - 40.99, % 25.10 - 34.71; Asit Deterjanda Çözünmeyen Protein (ADP) oranları % 0.62 - 0.91, % 0.59 - 1.11, % 0.51 - 1.28; Nötral Deterjanda Çözünmeyen Lif (NDF) oranları % 38.96 - 49.77, % 35.00 - 52.10, % 36.30 - 43.22; Sindirilebilir Kuru Madde (SKM) % 59.61 - 65.52, % 58.39 - 70.99, % 61.86 - 69.35; Kuru Madde Tüketimi (KMT) % 2.41 - 3.08, % 2.30 - 3.43, % 2.78 - 3.31; Nispi Yem Değerleri (NYD) % 111.41 - 156.31, % 101.72 - 188.57, % 133.14 - 175.77; Fosfor (P) oranları % 0.29 - 0.41, % 0.28 - 0.42, % 0.33 - 0.51; Potasyum (K) oranları % 1.76 - 2.55, % 1.31 - 3.57, % 1.54 - 3.82; Kalsiyum (Ca) oranları % 1.09 - 1.61, % 1.14 - 1.48, % 0.78 - 1.63 ve Magnezyum (Mg) oranları % 0.22 - 0.33, % 0.26 - 0.36, % 0.24 - 0.36 aralıklarında değişim gösterdiği tespit edilmiştir.
dc.description.abstractThe aim of this study is to determine quality characters of some Medicago, Trifolium and Vicia species collected in natural lands of Southeastern Anatolia Region of Turkey. Obtained results were ranged from lowest to highest for Crude Protein values respectively; 13.53 - 23.34 %, 12.25 ? 24.09 %, 16.72 - 25.06 %; Dry matter values 12.1 - 32.4 %, 10.78 - 52.21 %, 12.69 - 30.43 %; Acid Detergent Fiber (ADF) values 30.01 - 37.60 %, 22.99 - 40.99 %, 25.10 - 34.71 %; Acid Detergent Protein (ADP) values 0.62 - 0.91 %, 0.59 - 1.11 %, 0.51-1.28 %; Neutral Detergent Fiber (NDF) values 38.96 - 49.77 %, 35.00 - 52.10%, 36.30 - 43.22 %; Digestible Dry Matter (DDM) values 59.61 - 65.52 %, 58.39 - 70.99 %, 61.86 - 69.35 %; Dry Matter Intake (DMI) values 2.41 - 3.08 %, 2.30 - 3.43 %, 2.78 - 3.31 %; Relative Feed Values (RFV) values 111.41 - 156.31 %, 101.30 - 188.57 %, 133.14 - 175.77 %; Phosphor (P) values 0.29 - 0.41 %, 0.28 - 0.42 %, 0.33 - 0.51 %; Kalium (K) values 1.76 - 2.55 %, 1.31 - 3.57 %, 1.54 - 3.82 %; Calcium (Ca) values 1.09 - 1.61 %, 1.14 - 1.48 %, 0.78 - 1.63 % and Magnesium (Mg) values 0.22 - 0.33 %, 0.26 - 0.36 %, 0.24 - 0.36%.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleGüneydoğu Anadolu bölgesi doğal alanlarından toplanan bazı baklagil yem bitkisi türlerinde kalite özelliklerinin belirlenmesi
dc.title.alternativeThe determination of quality characters of some legumes forage crops collected in natural areas of Southeastern Anatolia region of Turkey
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentTarla Bitkileri Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid376056
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityDİCLE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid275441
dc.description.pages66
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess