Show simple item record

dc.contributor.advisorYücel, Sait
dc.contributor.advisorDoğan, Mahmut
dc.contributor.authorKiliç, İbrahim Halil
dc.date.accessioned2020-12-07T08:21:17Z
dc.date.available2020-12-07T08:21:17Z
dc.date.submitted2014
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/113972
dc.description.abstractBu çalışma Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü FizyolojiLaboratuvarında yürütülmüştür. Çalışmada materyal olarak Şanlıurfa ve Diyarbakır'ın farklıbölgelerinden toplanan Meyan (Glycyrrhiza glabra L.) bitkisine ait örnekler kullanılmıştır.Çalışmanın amacı Meyan (Glycyrrhiza glabra L.) bitkisinin antioksidant enzim ve pigmentiçeriğini belirlemektir.Yapılan analizler sonucunda meyan bitkisinin yapraklarında yüksek oranda klorofil veenzim (Katalaz, Glutatyon redüktaz, Askorbat peroksidaz ve süperoksit dismutaz) miktarlarıtespit edilmiştir. Bitkisel ürünlerin tüketiminin artırılmasının sağlık bakımından yararlı olduğu,çok eski çağlardan beri bilinmesine rağmen bu yararlı etkiden hangi özel bileşenlerin rol oynadığı belirlenmemiştir. Çalışmalar sonucunda elde edilen bilgilerle meyan bitkisinin daha sağlıklı kullanılması, ilaç ve ilaç hammaddesi olarak hangi oranlarda kullanılacağı konusunda yardımcı olacaktır.
dc.description.abstractIn this research carried on Harran University Science and Literature Faculty BiologyDivision Physiology Laboratory. In the research, we have used licorice's sample (Glycyrrhiza glabra L.), which were obtained from Sanliurfa and Diyarbakir. The main purposes of this research is the determination of the content enzyme and pigment for licorice plant samples (Glycyrrhiza glabra L.)According to our research licorice's foliages have high proportion of chlorophyll andenzyme which are catalase, glutation reductase, ascorbate peroxidase and superoxide dismutase. The consumption licorice known as helpfull for health since the long time however, the role special components have not been determined. The following researches are going to indicate the more efficient usage of licorice, as medicine and raw material for medicines and the proportion of the right amount for the most efficient usage.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyolojitr_TR
dc.subjectBiologyen_US
dc.titleMeyan (Glycyrrhiza glabra L.) bitkisinin anitoksidant enzim ve pigment içeriğinin belirlenmesi
dc.title.alternativeLicorice (Glycyrrhiza glabra L.) to determine the content of antioxidant enzymes and pigments
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBiyoloji Anabilim Dalı
dc.subject.ytmKeyword
dc.identifier.yokid10047270
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityDİCLE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid377364
dc.description.pages95
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess