Search
Now showing items 1-10 of 12
Sırta ekim yönteminde farklı ekim sıklıklarının makarnalık buğdayın (Triticum durum L.) verim ve verim unsurlarına etkisinin belirlenmesi
(2018-08-06)
Bu çalışmada, farklı ekim sıklıkları kullanılarak sırta ekim yönteminde yetiştirilen makarnalık buğdayda verim ve verim unsurlarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Çeşit olarak, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla ...
Klorofilmetrenin makarnalık buğday (Triticum durum Desf.) açılma kuşaklarında azot kullanım etkinliği ve tane verimi yönünden seleksiyon aracı olarak kullanılabilirliği
(2018-08-06)
Bu çalışma, 2010-2011 ve 2011-2012 buğday yetiştirme sezonunda Diyarbakır koşullarında yürütülmüş olup, materyal olarak birinci yıl üç ticari (Zenit, Spagetti ve Lavente) ve üç yerel (Mısırı, Mersiniye ve Menceki) makarnalık ...
Diyarbakır koşullarında makarnalık buğdayın farklı gelişme dönemlerinde yapılan sulamaların bitki gelişimi, verim ve verim unsurları üzerindeki etkisi
(2018-08-06)
II DİYARBAKIR KOŞULLARINDA MAKARNALIK BUĞDAYIN FARKLI GELİŞME DÖNEMLERİNDE YAPILAN SULAMALARIN BİTKİ GELİŞİMİ, VERİM VE VERİM UNSURLARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ OĞUZ DOĞAN ÇELİK 25.09.2000 ÖZ Bu çalışma, Kasım 1999-Temmuz 2000 ...
Farklı doz ve yöntemlerle uygulanan çinkonun makarnalık buğday ve arpanın verim ve verim unsurlarına etlkileri
(2018-08-06)
FARKLİ DOZ VE YÖNTEMLERLE UYGULANAN ÇİNKONUN MAKARNALIK BUĞDAY VE ARPANIN VERİM VE VERİM UNSURLARINA ETKİLERİ Suphiye MUNGAN 2001/ Sayfa 33 ÖZ Bu çalışma farklı yöntem ve dozlarda uygulanan çinko içerikli gübrelerin ...
Yerel ve ıslah edilmiş buğday çeşitlerinde farklı potasyum dozu uygulamalarının verim ve kalite üzerine etkilerinin araştırılması
(2019-10-09)
Bu denemede, potasyumun elde edildiği kaynak olarak potasyum sülfat kullanılmıştır. Araştırmada 4 farklı potasyum dozu; Kontrol (0), 20, 30 ve 40 g/saksı saf K uygulaması yapılmıştır. Deneme üç tekrarlamalı olarak ...
Güneydoğu Anadolu Bölgesi makarnalık buğday (Triticum durum) ıslahında varyasyon sınırlarının belirlenmesi üzerine bir araştırma
(2018-08-06)
IV GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ MAKARNALIK BUĞDAY (Tiriticum durum) ISLAHINDA VARYASYON SINIRLARININ BELİRLENMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Çetin KARADEMİR 1997/ Sayfa:39 OZ Bu çalışmada; 157 kışlık makarnalık buğday hat/çeşitleri ...
Güneydoğu Anadolu Bölgesi yerel ve ıslah edilmiş bazı buğday çeşitlerinde verim ve kalite özelliklerinin belirlenmesi
(2019-10-10)
Son yıllarda ekmek ve makarna sanayisinde ıslah edilmiş çeşitler yerine eski yerel çeşitlerin kullanımı gittikçe artmaktadır. Eski yerel çeşitler verim yönünden düşük olmalarına rağmen kalite yönünden ıslah çeşitlerine ...
Diyarbakır kuru şartlarında fırat 93 makarnalık buğday çeşisdinde (Triticum durum l.) farklı azot dozlarının verim ve verim unsurları üzerine etkisi
(2018-08-06)
Bu araştırma, 1996/1997 yetiştirme döneminde Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi deneme alanında yağışa dayalı olarak yürütülmüştür. Araştırmanın amacı 6 farklı azot dozunun (0,3,6,9,12 ve 15 kg/da) Fırat 93 makarnalık ...
Güneydoğu Anadolu Bölgesi yerel makarnalık buğday çeşitlerinin kök ve kardeş gelişiminin verim ve verim öğeleri üzerine etkisi
(2018-08-06)
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ YEREL MAKARNALIK BUĞDAY ÇEŞİTLERİNİN KÖK VE KARDEŞ GELİŞİMİNİN VERİM VE VERİM ÖĞELERİ ÜZERİNE ETKİSİ Erdem YAVUZ 2000/Sayfa : 45 ÖZ Bitki ıslah çalışmalarının esasım genetik kaynaklardaki çeşitlilik ...
GAP uluslararası tarımsal araştırma ve eğitim merkezinin tescilli tahıllarında eser elementlerin ICP-OES ile tayini
(2018-08-06)
Bu çalışmada GAPUTAEM?in tescil etmiş olduğu 12 çeşit makarnalık buğday, 5 çeşit ekmeklik buğday, 4 çeşit arpa, 6 çeşit mercimek, 2 çeşit nohut ve 1 çeşit pirinç olmak üzere toplam 30 tescilli ürünün (Zn, Cu, Sn, Pb, Ni, ...