Show simple item record

dc.contributor.advisorÖzkaya, Emin
dc.contributor.authorKaytan, İsmail
dc.date.accessioned2020-12-07T07:54:58Z
dc.date.available2020-12-07T07:54:58Z
dc.date.submitted2016
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/110274
dc.description.abstractBu çalışmada 01.04.2015 ve 10.02.2016 tarihleri arasında çocuk alerji polikliniklerimizde besin alerjisi tanısı ile takip edilmekte olan ve öncesinde besin alerjisi olup sonraki izlemlerinde tolerans geliştirmiş olan toplam 90 hasta ve kontrol grubu olarak 25 sağlıklı çocuk çalışmaya dahil edilmiştir. Farklı gruplara ayrılan bu deneklerin hemogram, C-Reaktif Protein (CRP), total Ig E, besin spesifik Ig E ve oksidatif stres parametreleri değerlendirilmiştir. Bu yolla; farklı besin alerjisi gruplarında ve besin alerjisine tolerans geliştirmiş hastalarda oksidatif stres parametrelerinin dağılımı ve tolerans gelişimi üzerine olası etkisinin incelenmesi amaçlanmıştır.
dc.description.abstractA total of 25 healthy children as control group and 90 patients with current or previous clinical diagnosis of food allergy admitted to Bezmialem Vakif University Pediatric Allergic Diseases Department between April 2015 and February 2016 were recruited to the study. These children are divided into different groups.Their total blood counts, CRP levels, total IgE levels, food spesific IgE levels and oxidative stres parameters are assessed. In this way; it's aimed to investigate the differences of oxidative stress levels within different food allergy groups and the possible effects of oxidative stress parameters on the development of tolerance against food allergy.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectAllerji ve İmmünolojitr_TR
dc.subjectAllergy and Immunologyen_US
dc.subjectÇocuk Sağlığı ve Hastalıklarıtr_TR
dc.subjectChild Health and Diseasesen_US
dc.titleÇocukluk çağı besin alerjilerinde oksidatif stres parametrelerinin değerlendirilmesi
dc.title.alternativeEvaluation of oxidative stress parameters in childhood food allergy
dc.typedoctoralThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentÇocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı
dc.subject.ytmChildren
dc.subject.ytmNutrition
dc.subject.ytmFood hypersensitivity
dc.subject.ytmHypersensitivity
dc.subject.ytmOxidative stress
dc.subject.ytmImmunoglobulin E
dc.identifier.yokid10108827
dc.publisher.instituteTıp Fakültesi
dc.publisher.universityBEZM-İ ÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ
dc.type.submedicineThesis
dc.identifier.thesisid435551
dc.description.pages79
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess