Search
Now showing items 1-2 of 2
Besin hassasiyetinin belirlenmesinde kinezyolojik yöntemin geçerliliğinin doğrulanması
(2021)
Uygulamalı kinezyoloji, besin hassasiyetinin belirlenmesinde yaygın olarak kullanılan ancak henüz kanıtlanmamış bir yöntemdir. Bu çalışmada, besin hassasiyetinin belirlenmesinde kinezyolojik yöntemin geçerliliğinin ...
Tip 1 diyabetes mellitus'lu çocuk ve adölesanlarda insülin direnci, obezite sıklığı (double diyabet) ve obezite risk faktörlerinin incelenmesi
(2021)
Bu çalışma Tip 1 Diyabetes Mellitus'lu çocuk ve adolesanlarda insülin direnci, obezite sıklığı (double diyabet) ve obezite risk faktörlerini saptamak amacıyla yürütüldü. Çalışmaya 6-18 yaş grubu 150 Tip 1 DM'li ...