Show simple item record

dc.contributor.advisorDüğer, Sırrı
dc.contributor.authorSoyer, Emre
dc.date.accessioned2020-12-06T16:33:22Z
dc.date.available2020-12-06T16:33:22Z
dc.date.submitted2016
dc.date.issued2019-08-17
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/106516
dc.description.abstract`Gıda Güvenliği Bağlamında Sağlık Kamu Düzeni` adlı çalışmada gıda güvenliği, kamu düzeninin bir unsuru olarak genel sağlık boyutu ile ele alınmıştır. Bu çerçevede gıda güvenliğinin sağlanması ulusal mevzuat merkeze alınarak ulusalüstü ve uluslararası mevzuat, yargı kararları ile birlikte çok boyutlu olarak değerlendirilmiştir. Çalışmamızda kamu düzeninin genel sağlık unsuru ile diğer unsurları arasındaki ilişki ile birlikte sağlık hizmetlerinin kamu hizmeti boyutu ile kesiştiği noktalara yer verilmiştir.Çalışmada öncelikli olarak kamu düzeni kavramı ele alınmış ardından sağlık kamu düzeni kavramının anlam ve içeriği değerlendirilmiştir. Bu çerçevede sağlık kamu düzeninin sağlanması usulleri açıklanarak genel kolluk usullerinden farkı ortaya konulmuştur. Bu kolluk usullerinin temel hak ve hürriyetlerle ilişkisi genel hukuk ilkeleri çerçevesinde ve çalışmanın konusuyla doğrudan ilgili olan ve ülkemizde gıda güvenliği ile ilgili temel mevzuat niteliğinde olan 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ayrıntılı olarak değerlendirilmiştir.
dc.description.abstractIn this thesis, named `Public Order in the Context of Food Safety`, food safety is approached as a component of public order's general health element. Within this framework, ensuring food safety is examined through national and international legislation as well as jurisprudence. In this work, general health's relationship with other elements of public order and the relationship between public health and public health services is studied.At first, some explanations about public order is made and the meaning of public health, with it's substance, is analyzed. Within this scope, the ways of ensuring public health and it's differences from the ways of ensuring other elements of public order is revealed. These ways of ensuring public health is examined within their relationship with fundamental rights and general principles of law, as well as the basic legislation in Turkey about public health through food safety, `Code of Veterinerian Services, Phitosanitary, Food and Forage`.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectHukuktr_TR
dc.subjectLawen_US
dc.titleSağlık kamu düzeni bağlamında gıda güvenliği
dc.title.alternativePublic order in the context of food safety
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-08-17
dc.contributor.departmentKamu Hukuku Anabilim Dalı
dc.subject.ytmFood safety
dc.subject.ytmHealth
dc.subject.ytmPublic order
dc.identifier.yokid10122474
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityYALOVA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid436935
dc.description.pages183
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess