dc.contributor.advisor | Pakyürek, Mine | |
dc.contributor.advisor | Çelik, Ferit | |
dc.contributor.author | Çiçek, Mehmet | |
dc.date.accessioned | 2020-12-06T15:34:22Z | |
dc.date.available | 2020-12-06T15:34:22Z | |
dc.date.submitted | 2016 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/105238 | |
dc.description.abstract | Bu çalışma Diyarbakır ili Çermik ve Dicle ilçelerinde yetiştirilen yüksek verim ve üstün özellik gösteren nar tiplerinin pomolojik, morfolojik, fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. 10 genotip üzerinde yürütülen bu çalışma sonucunda meyve ağırlıkları 198.8–366.0 gr, çekirdek sertliği 8 genotipte orta sert, 2 genotipte sert, dane randımanı % 58.1–70.0, meyve suyu hacmi 63.9-135.7 ml, kabuk üst zemin rengi, 4 genotipte mor, 2 genotipte pembe kırmızı, 1 genotipte turuncu kırmızı, 3 genotipte ise turuncu, kabuk alt zemin rengi ise 7 genotipte turuncu kırmızı, 3 genotipte turuncu, dane rengi, 3 genotipte koyu mor, 2 genotipte mor, 2 orta kırmızı ve 3 genotipte de pembe kırmızı, asit miktarı % 0.65–1.21, Suda çözünebilir kuru madde oranı (SÇKM), % 15.0–21.0 arasında değişmiştir. İncelenen 10 genotipin de üstün özellik gösterdiği ve ümitvar olduğu kanaatine varılmıştır.Anahtar Kelimeler: Çermik, Dicle, Diyarbakır, Nar, | |
dc.description.abstract | This study Diyarbakır Dicle district Cermik and grown in high yield and pomological outstanding feature of pomegranate types, morphological, was conducted to determine the physical and chemical properties. Fruit weight in the results of this study, conducted on 10 genotypes 198.8-366.0 g, core strength medium 8 genotype hard, hard 2 genotype, grain yield% 58.1-70.0, juice volume 63.9-135.7 ml, shell top floor color, violet 4 genotype 2 genotype pink red, 1 genotype orange red, while the 3 genotype orange, the shell substrate color 7 genotype orange red, orange 3 genotype, grain color, 3 genotypes in dark purple, purple 2 genotypes 2 medium red and in the 3 genotype pink red, acid content of 0.65-1.21%, water soluble solids ratio (TSS) varied from 15.0-21.0%. Investigated 10 genotypes were also concluded that promising and perform.Keywords: Çermik, Dicle, Diyarbakır, Pomegranate | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Diyarbakır yöresi narlarının (Punica granatum L.) morfolojik ve pomolojik özelliklerinin belirlenmesi | |
dc.title.alternative | Diyarbakir area pomegranates (Punica granatum L.) to determine the morphological and pomological characteristics | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 10115216 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | SİİRT ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 442491 | |
dc.description.pages | 46 | |
dc.publisher.discipline | Diğer | |