Farklı besin ve sıcaklığın S tipi rotifer (Brachionus rotundiformis) kültürüne etkisi
dc.contributor.advisor | Serezli, Ramazan | |
dc.contributor.author | Aşci, Erol | |
dc.date.accessioned | 2020-12-06T14:40:05Z | |
dc.date.available | 2020-12-06T14:40:05Z | |
dc.date.submitted | 2013 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/104218 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmada, %035 tuzlulukta rotifer (Brachionus rotundiformis, S tipi) kültüründe kuru ekmek mayası (Saccharomyces cerevisiae), S.parkle ve üç farklı sıcaklığın (27°C, 30°C ve 33°C) etkileri araştırılmıştır. Besleme rejimine göre büyüme hızı, ikilenme zamanı ve günlük rotifer üretimi tespit edilmiştir.Maksimum büyüme hızı, 33°C sıcaklık ve kuru ekmek mayası ile beslenen grupta 6,123±0,004 bölünme/gün olarak belirlenmiştir. S.parkle ile beslemede ise maksimum büyüme hızı 5,425±0,018 bölünme/gün olarak 30°C sıcaklıkta uygulanan grupta belirlenmiştir.Anahtar Kelimeler: Rotifer, S.parkle, maya, larval besleme, ikilenme zamanı. | |
dc.description.abstract | In this study conducted at ?35 salinity, the effects of different foods (dry baker?s yeast and S.parkle) at different temperatures (27 ? C, 30 ? C and 33 ? C) on the rotifer (Brachionus rotundiformis) culture were investigated. According to rearing regimes the growth rate, doubling time and daily production were determined.Maximum growth rate was observed at 33°C on dry baker's yeast treatment group as 6,123±0,004 cleavage/day. Maximum development rate on S.parkle treatment group was observed at 30°C as 5,425±0,018 cleavage/day.Key Words: Rotifera, S.parkle, yeast, larvae nutrition, doubling time. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Su Ürünleri | tr_TR |
dc.subject | Aquatic Products | en_US |
dc.title | Farklı besin ve sıcaklığın S tipi rotifer (Brachionus rotundiformis) kültürüne etkisi | |
dc.title.alternative | Effect of different nutrient and temperature conditions on rotifera Brachionus rotundiformis | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Su Ürünleri Anabilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 458905 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 324807 | |
dc.description.pages | 41 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |