Show simple item record

dc.contributor.advisorKayış, Şevki
dc.contributor.authorKanli, Emre
dc.date.accessioned2020-12-06T14:31:03Z
dc.date.available2020-12-06T14:31:03Z
dc.date.submitted2018
dc.date.issued2019-05-15
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/103961
dc.description.abstractBu çalışmada Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde bulunan yetiştirme ünitesindeki gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss)'nın yeni döllenmiş ve gözlenmiş yumurtaları kullanılmıştır. Kuluçka döneminde yumurta kayıplarına neden olan mantar ve bakteri kaynaklı kayıpların önlenmesi için faklı alternatif dezenfektanlar denenmiştir. Bu amaçla, araştırma merkezinde bulunan anaç balıklardan elde edilen yumurtalar, 500 ml hacme sahip modifiye zuger şişelerinde 100 adet olacak şekilde inkübe edilmiştir. Beş farklı gruba ayrılan yumurtalara sirke, sodyum hidroksit (NaOH), formalin ve Phytolacca americana bitkisinin meyvesinden elde edilen ekstraktın farklı iki dozu uygulanmıştır. Kontrol grubu oluşturulmuş ve bu gruplar arasındaki farklılıklar tespit edilmiştir. Statik uygulama ve sisteme sürekli taze su akışı sağlanan iki farklı uygulama yapılmış ve ışık geçirmeyen inkübasyon hunileri içerisinde yumurtalar alevin evresine gelene kadar takip edilmişlerdir. Sonuçlar, alabalık yumurta inkübasyonunda NaOH uygulamasının ölümleri azaltıcı etkisinin olduğunu, buna karşın diğer uygulamaların etkili olmadığını göstermiştir.
dc.description.abstractIn this study, the newly fertilized and eyed eggs of the rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) were used samled from the Rearing Unit at the Recep Tayyip Erdoğan University Fisheries and Aquaculture Research and Application Center. Different alternative disinfectants were tested to prevent fungal and bacterial losses caused by egg loss during the incubation period. For this purpose, the eggs obtained from broodstock in the research center were incubated with 100 eggs in modified zuger bottles with a volume of 500 ml. Totaly five different groups were used the study (two different doses of vinegar, NaOH, formalin and fruits of Phytolacca americana. The control group was formed and the differences between these groups were determined. Two different applications were applied to the static application and continuous fresh water flow to the system and the eggs were followed until the phase of the alevin. The results showed that NaOH administration in trout egg incubation had a decreasing effect on mortality, whereas other applications were not effective.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectPatolojitr_TR
dc.subjectPathologyen_US
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleGökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) yumurtalarında alternatif dezenfeksiyon uygulamaları
dc.title.alternativeAlternative disinfection applications in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) eggs
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-05-15
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10225207
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityRECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid541063
dc.description.pages36
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess