Show simple item record

dc.contributor.advisorAvcılar, Mutlu Yüksel
dc.contributor.authorDelice, Tuğba
dc.date.accessioned2020-12-06T14:05:03Z
dc.date.available2020-12-06T14:05:03Z
dc.date.submitted2013
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/103318
dc.description.abstractGünümüzde küreselleşme, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler, tüketici beklentilerinin artması perakende lojistiğin önemini giderek arttırmaktadır. Perakende lojistiğin etkin yönetimi, perakende işletmelerin lojistik maliyetlerini azaltmakla birlikte; ürün bulunabilirliği ve lojistik performans artışı gibi birçok avantajı da beraberinde getirmektedir. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin lojistik faaliyetler üzerindeki önemini farkeden perakende işletmeler, bu faaliyetleri bir maliyet kalemi olarak görmekten ziyade işletmeye stratejik üstünlük kazandıran bir unsur olarak görmektedir. Bu çalışmanın amacı; gıda perakende işletmesinde lojistik uygulamaları ve lojistik dış kaynak kullanım düzeyi hakkında derinliğine bilgi elde etmektir. Bu amaç kapsamında; gıda perakende sektöründe faaliyette bulunan perakende işletmesi örnek olay çalışması yöntemiyle incelenmiştir. Araştırma sonucu elde edilen bulgular ışığında; gıda perakende işletmesinin lojistik uygulamaları hakkında derinliğine bilgi elde edilirken, mevcut durumu da çeşitli boyutları ile tespit edilmiştir.
dc.description.abstractGlobalization, developments in information and communication technologies and increased expectations of consumers have gradually increased significance of retail logistics in our present day. Effective management of retail logistics not only decrease logistics costs but also brings along many advantages such as availability of products and increase of logistic performance. Retail businesses, having realized the importance of information and communication technologies on logistics activities, perceive such activities as a factor providing strategic superiority for businesses rather than a cost item. The purpose of this study is to acquire deep information about logistic implementations and level of outsourcing in the food retailing. In order to reach this goal, a retailer operating in the food retail sector has been analyzed by using a sample case study. While deep information about logistic implementations of a food retailer has been acquired at the end of the research, the currrent situation with different dimensions have also been determined.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titlePerakende lojistik yönetimi: Gıda perakende sektöründe faaliyette bulunan mağazada bir araştırma
dc.title.alternativeRetail logistic management: A research in a store operating in the food retail sector
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentİşletme Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10023929
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityOSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid428296
dc.description.pages177
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess