Show simple item record

dc.contributor.advisorSaygıdeğer Demir, Burcu
dc.contributor.authorBelligün, Nihan Kübra
dc.date.accessioned2020-12-06T13:59:34Z
dc.date.available2020-12-06T13:59:34Z
dc.date.submitted2015
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/103167
dc.description.abstractBu çalışmada daha önce TPP yöntemi ile herhangi bir enzimin saflaştırılmasında kullanılmayan fitoterapik bir bitki olan Momordica charantia'dan özelikle gıda sanayinde oldukça yaygın kullanım alanı olan invertaz enziminin TPP yöntemi ile tek basamakta saflaştırılması için yöntem geliştirilmesi ve saf enzimin karakterizasyonunun yapılması amaçlanmıştır. TPP yöntemi ile invertazın bu kaynaktan saflaştırılması için gerekli optimum şartlar belirlenmiş, sonuç olarak, %70 amonyum sülfat doygunluğu, 1:0,5 t-bütanol oranı, ve 30 dakikalık inkübasyon süresi kullanılarak %20,28 verimle 10,48 kat kısmi saflaştırılmıştır. TPP sonrası toplam protein kaba homojenatta 34,86 mg'dan 0,675 mg'a azalmış, kaba homojenatta 21,672 U/mg protein olan spesifik aktivite değeri, TPP sonrasında 227,022 U/mg protein olarak artmıştır. Sonuç olarak optimize edilen TPP yöntemiyle, literatürde bulunan birçok saflaştırma basamağına göre iyi bir saflaştırma gerçekleştirilmiştir.
dc.description.abstractThis study was aimed to purify a widespread used enzyme particularly in the food industry intervase from an unused phytotherapy plant Momordica charantia via developing a single step TPP method and to identify the characterization of the pure enzyme. Optimum conditions for TPP method was determined for the purification of Invertase, as a result, 70% ammonium sulfate saturation, 1: 0.5 t-butanol ratio, and a 30 minute incubation time lead to 20.28% efficiency and 10.48 fold partially purification. After TPP, total protein was decreased from 34.86 mg to 0.675 mg in the homogenate, and the specific activity value was increased from 21.672 U/ mg protein to 227.022 U/ mg protein. In conclusion, the optimized single step TPP method revealed a better purification comparing to several purification methods in the literature.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyokimyatr_TR
dc.subjectBiochemistryen_US
dc.titleStevia rebaudiana ve Momordica charantia`dan invertaz enziminin TPP yöntemi ile saflaştırılması
dc.title.alternativePurification of invertase enzyme from Stevia rebaudiana and Momordica charantia by TPP method
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentKimya Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10089326
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityOSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid423971
dc.description.pages69
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess