Isparta ili ballarının palinolojik ve fizikokimyasal özellikler yönünden incelenmesi
dc.contributor.advisor | Çenet, Menderes | |
dc.contributor.author | Memiş, Elif Can | |
dc.date.accessioned | 2020-12-06T13:57:50Z | |
dc.date.available | 2020-12-06T13:57:50Z | |
dc.date.submitted | 2016 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/103115 | |
dc.description.abstract | Isparta ilinden alınan bal örnekleri, palinolojik ve fizikokimyasal özellikleri bakımından analiz edilmiştir. Palinolojik analizler sonucunda 33 familya'ya ait 88 takson tespit edilmiştir. Bal örneklerinde dominant oranda polen bulunmadığı tespit edilmiş olup tüm bal örneklerinin multifloral olduğu belirlenmiştir. Bal örneklerinde sekonder oranda bulunan polenlerinMedicago sp., Onobrychis sp., Astragalus sp., Lathyrus sp., Trifolium sp., (Fabaceae),Cornus sp., (Cornaceae),Cirsium sp.,(Asteraceae),Euphorbia sp., (Euphorbiaceae), Phlomis sp.,(Lamiaceae),Malus sp.,(Rosaceae), Echium sp.,(Boraginaceae)ve Sinapis sp.,(Brassicaceae) olduğu belirlenmiştir. Balların fizikokimyasal analizler sonuçlarının (refraktif indeks, brix, renk, nem, asitlik, pH, ve elektriksel iletkenlik) Avrupa Birliği Standartları ve Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine uygun olduğu belirlenmiştir. | |
dc.description.abstract | Honey samples were taken from 18 different localities of Isparta and its region during 2013-2014. Microscobic analysis of the pollen samples indicated that honey samples had 88 taxa belonging to 33 different families. Honey samples were the multifloral origins as they have no predominant pollens.Medicago sp., Onobrychis sp., Astragalus sp. Lathyrus sp. Trifolium sp.,(Fabaceae), Cornus sp., (Cornaceae),Cirsium sp., (Asteraceae),Euphorbia sp., (Euphorbiaceae)Phlomis sp., (Lamiaceae),Malus sp.,(Rosaceae),Echium sp., (Boraginaceae) and Sinapis sp.,(Brassicaceae)were determined as secondary taxa.The results of the physicochemical analyses of the honey samples (moisture, acidity, pH, brix, refractive index and electrical conductivity) were in agreement with the values of the Turkish Food Codex and the European Union Standards. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Biyoloji | tr_TR |
dc.subject | Biology | en_US |
dc.title | Isparta ili ballarının palinolojik ve fizikokimyasal özellikler yönünden incelenmesi | |
dc.title.alternative | Research on the palynologycal and physicochemical properties of the honey samples from Isparta region | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Biyoloji Anabilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 10103875 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 423968 | |
dc.description.pages | 176 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |