Show simple item record

dc.contributor.advisorUlukanlı, Zeynep
dc.contributor.authorKölef, Mustafa
dc.date.accessioned2020-12-06T13:57:24Z
dc.date.available2020-12-06T13:57:24Z
dc.date.submitted2017
dc.date.issued2020-03-31
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/103102
dc.description.abstractYapılan bu tez çalışmasında, tarhana hamuruna Spirulina tozu, keten tohumu, badem, yerfıstığı ve susam ayrı ayrı katkı materyalleri olarak ilave edilmiştir. Her bir test maddesi %5 ve %10 oranınında tarhana hamuruna ilave edilmiştir. Hazırlanan çiğ hamur örneği 0., 1., 2. ve 3. günde mikrobiyolojik parametreler yönünden incelenmiştir. Analiz edilen bu parametreler, Toplam Aerobik Mezofilik Bakteri, Koliform Bakterileri, Laktik Asit Bakterileri ve Maya/Küf'dür. Örneklerin koliform grubu bakteri sayısı analiz edilirken E. coli içerip içermediği araştırılmıştır. Hazırlanan hamur örnekleri fermentasyon için 30 °C'lik inkübatöre konulmuş ve 3 gün boyunca fermente edilmiştir.
dc.description.abstractIn this thesis, spirulina powder, lineseed, almond, peanut, sesame were searately used as additives in the preparation of tarhana dough. Each test substances was added at 5% and 10% into main dough. Raw tarhana dough was assessed for microbiological parameters at the initial time 0, 1., 2., and 3 day of fermentation. The microbiological parameters were total aerobic mesophilic bacteria, lactic acid bacteria, yeast and fungi and coliforms. The presence or absence of E. coli was also investigated in the tarhana samples during the coliform analyses. The prepared tarhana dough was placed in the incubator (30 °C for 72 h).en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyolojitr_TR
dc.subjectBiologyen_US
dc.titleSpirulina tozu ve bazı bitkisel tohumların tarhananın doğal florası üzerine etkileri
dc.title.alternativeEffects of the spirulina powder and some plant seeds on the natural flora of tarhana
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2020-03-31
dc.contributor.departmentBiyoloji Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10144225
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityOSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid479264
dc.description.pages145
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess