EPDM bazlı kauçuk karışımlarına farklı bitkisel yağların etkisinin incelenmesi
dc.contributor.advisor | Keleş, Mustafa | |
dc.contributor.author | Sariaslan, Sabiha | |
dc.date.accessioned | 2020-12-06T13:56:48Z | |
dc.date.available | 2020-12-06T13:56:48Z | |
dc.date.submitted | 2017 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/103084 | |
dc.description.abstract | Bu tez çalışmasında EPDM (etilen propilen dien monomer) bazlı kauçuk karışımlarında kullanılan parafenik yağ yerine aynı oranda altı farklı bitkisel yağ kullanılarak sertlik, kopma mukavemeti ve kopma-uzama, kalıcı deformasyon ve mooney viskozite özelliklerinde meydana gelen değişimler incelenmiştir. İncelenen değişimler sonucunda kauçuğun sertliğinin ve kopma mukavemetinin düşüş gösterdiği, yine kauçuğun deformasyona uğradığı tespit edilmiştir. Ayrıca kopma-uzama özelliğinin endüstriyel olarak kullanımının uygun olduğu anlaşılmıştır. | |
dc.description.abstract | In this thesis, changes in hardness, tensile strength, rupture-elongation, permanent deformation and mooney viscosity properties were investigated by using six different vegetable oils instead of paraffinic oil used in EPDM (ethylene propylene diene monomer) based rubber mixtures. As a result of the changes investigated, it has been found that the stiffness of the rubber and the tensile strength of the rubber are decreased and the rubber is deformed again. It has also been found that industrial use of the rupture-elongation feature is appropriate. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Kimya | tr_TR |
dc.subject | Chemistry | en_US |
dc.title | EPDM bazlı kauçuk karışımlarına farklı bitkisel yağların etkisinin incelenmesi | |
dc.title.alternative | Investigation of the effectiveness of different vegetable oils in EPDM based rubber compounds | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Kimya Anabilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 10170155 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 486750 | |
dc.description.pages | 66 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |