Show simple item record

dc.contributor.advisorÇenet, Menderes
dc.contributor.authorDeli, Döndü
dc.date.accessioned2020-12-06T13:56:44Z
dc.date.available2020-12-06T13:56:44Z
dc.date.submitted2017
dc.date.issued2020-02-17
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/103082
dc.description.abstract2014 ve 2015 yılları arasında Sivas ili ve ilçelerinden 20 bal örneği yöre arıcılarından toplanmıştır. Toplanan bal örneklerinin polen ve fizikokimyasal analizleri yapılmıştır. Polen analizi sonucunda; ballarda 28 familyaya ait 69 takson bulunduğu tespit edilmiştir. Bal örneklerinde dominant polene sahip taksonlar; Astragalus sp. ve Onobrychis sp. tir. Bal örneklerinde sekonder polene sahip taksonlar; Centaurea sp., Astragalus sp., Hedysarum sp., Onobrychis sp., Lathyrus sp. ve Trifolium sp. olarak belirlenmiştir.20 bal örneğinde polenleri en yaygın görülen taksonlar ise; Centaurea sp., Echium sp., Astragalus sp., Hedysarum sp. Lathyrus sp. Onobrychis sp., Trifolium sp., Salvia sp., Thymus sp., Crataegus sp., Rubus sp. ve Salix sp. dir.Analiz edilen bal örneklerinde nem, asitlik, pH, brix, elektriksel iletkenlik değerleri incelendiğinde, ballarda tespit edilen değerlerin Avrupa Birliği Bal Kodeksi ve Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine uygun olduğu görülmüştür.
dc.description.abstractA total of 20 honey samples were taken from seventeen different localities of the Sivas region 2014 and 2015. The pollen and physico-chemical analysis were performed on these samples. Following the polen analysis, 69 taxa belonging to 28 families were detected. In the honey, predominant or pollen types were Astragalus sp. and Onobrychis sp. In samples, secondary pollen types were Centaurea sp., Astragalus sp., Hedysarum sp., Onobrychis sp., Lathyrus sp. and Trifolium sp.Centaurea sp., Echium sp., Astragalus sp., Hedysarum sp. Lathyrus sp. Onobrychis sp., Trifolium sp., Salvia sp., Thymus sp., Crataegus sp., Rubus sp. and Salix sp. were the most represented taxas in all honey samples from Sivas region. The moisture; moisture, acidity, pH, brix, electrical conductivity of honey samples from Sivas region seemed to be appropreate with the standarts of the Councıl Dırectıve of the European Union and Turkish Food Codex Communique of Honey.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyolojitr_TR
dc.subjectBiologyen_US
dc.subjectBotaniktr_TR
dc.subjectBotanyen_US
dc.titleSivas yöresi ballarının palinolojik ve fizikokimyasal parametreler yönünden araştırılması
dc.title.alternativePollen and physico-chemical parameters of honey samples from Sivas region
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2020-02-17
dc.contributor.departmentBiyoloji Anabilim Dalı
dc.subject.ytmPolinology
dc.subject.ytmHoney
dc.subject.ytmBees
dc.subject.ytmVegetation
dc.subject.ytmPalinologic analysis
dc.identifier.yokid10140168
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityOSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid457226
dc.description.pages166
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess