Show simple item record

dc.contributor.advisorKesici, Uğur Yücel
dc.contributor.authorŞirin, Caner
dc.date.accessioned2020-12-06T13:33:53Z
dc.date.available2020-12-06T13:33:53Z
dc.date.submitted2012
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/102636
dc.description.abstractBu çalışma Ordu ili Perşembe-Vona Koyu'nda bulunan ve yıllık üretim kapasitesi toplam 100 ton olan levrek - gökkuşağı alabalığı yetiştiriciliği yapan bir çiftlikte gerçekleştirilmiştir.Midye (Mytilus galloprovincialis Lamarck,1819) spat toplama ve büyütme aşamalarını kapsayan bu araştırmada, spat toplama dönemi için 8 adet, 10 m uzunluğunda ve 20 mm çapında polipropilen (PP) halatlar, büyütme dönemi için 10 adet, 5 m uzunluğa sahip ve 22 mm çapında polipropilen (PP) halatlar kullanılarak midye-deniz balıkları entegrasyonu sağlanmıştır.Araştırma süresince üç farklı derinlikteki midyelerde aylık boy, canlı ağırlığı, et verimi ve biyokimyasal kompozisyonları değişimleri ile fiziko-kimyasal su parametreleri incelenmiştir.Araştırma sonunda midyelerdeki ortalama boy 52,47 ± 0,42 mm, canlı ağırlığı 13,05 ± 0,42 g, et verimi %40,70 ± 0,08 olarak hesaplanmıştır. Derinlikler arasında önemli bir fark bulunmamıştır (p>0,05).Anahtar Kelimeler: Midye, Mytilus galloprovincialis, Entegrasyon, Büyüme, Sal Sistemi
dc.description.abstractThis research was conducted on fish farm which has total annual production capacity of 100 tons of sea bass - rainbow trout in Ordu, Perşembe-Vona Bay.This study includes mussel (Mytilus galloprovincialis Lamarck,1819) spat collection and growht stages.8 pieces of polypropylene (PP) ropes ropes which has 10 m long and 20 mm diameter used in spat collection and 10 pieces of polypropylene (PP) ropes ropes which has 5 m long and 22 mm diameter used in growht stage by integrated on fish cages.During the study period, live weight, meat yield and biochemical composition of three different-depth mussel and physico-chemical water parameters were investigated.At the end of the study, average length of mussels measured 52.47 ± 0.42 mm, live weight 13.05 ± 0.42 g and meat yield 40.70% ± 0.08 was determinated. There was no significant difference between depths (p> 0.05).Anahtar Kelimeler: Mussel, Mytilus galloprovincialis, Integration, Growth, Raft cultureen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBalıkçılık Teknolojisitr_TR
dc.subjectFisheries Technologyen_US
dc.titleVona Koyu`nda (Perşembe-Ordu) deniz balıkları-midye (Mytilus galloprovincialis Lamark, 1819) kültürünün entegrasyonu ve etkileri
dc.title.alternativeIntegration and impact of marine fish and mussel (Mytilus galloprovincialis Lamark, 1819) culture in Vona Bay (Perşembe,Ordu)
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBalıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid439000
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityORDU ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid329439
dc.description.pages71
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess