Show simple item record

dc.contributor.advisorKaradeniz, Dr. Turan
dc.contributor.advisorİkten, Hatice
dc.contributor.authorDoğru, Berna
dc.date.accessioned2020-12-06T13:33:51Z
dc.date.available2020-12-06T13:33:51Z
dc.date.submitted2012
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/102635
dc.description.abstractBu araştırma, Çorum ili İskilip ilçesinin mahalli Misket elmalarının fenolojik, morfolojik, pomolojik ve moleküler özelliklerinin tanımlanması amacıyla 2010-2011 yılları arasında yürütülmüştür.Seçilen genotiplerde ortalama meyve ağırlığı 102.94-175.74 g arasında, meyve çapı 58.96-73.92 mm arasında, meyve boyu 57.88-72.36 mm arasında, meyve eti sertliği 8.40-11.66 lb, meyve hacmi 120-232 ml arasında, SÇKM % 10.65-% 15.00 arasında; pH 4.26-5.80 arasında; TEAM (titre edilebilir asit miktarı) ise % 0.13-% 0.35 arasında tespit edilmiştir. Seçilen elma genotipleri arasındaki genetik çeşitliliği DNA seviyesinde saptamak için 30 RAPD (Random Amplified Polymorphic DNA ) primeri kullanılmıştır. Amplifikasyonlar sonucu toplam 217 adet bant elde edilmiş ve bu bantlardan 102 adeti (% 45)'i polimorfik özellik göstermiştir.Anahtar Kelimeler: İskilip, Misket Elması, Genetik Kaynaklar, Seleksiyon, RAPD
dc.description.abstractThis study was carried out to identify phenological, morphological, pomological and molecular characteristics of ?Misket? apple genetic resources collected from İskilip province of Çorum in during 2010-2011.Selected genotypes showed varying parameters for average fruit weight (102.94-175.74 g), fruit diameter (58.96-73.92 mm), fruit length (57.88-72.36 mm), fruit flesh firmness (8.40-11.66 lb), fruit volume (120-232 ml, soluble solids content (10.65 %-15.00 %), pH values (4.26-5.80) and amount of titratable acidity (0.13-0.35 %). The genetic diversity among the selected apple genotypes was determined at DNA level using 30 RAPD (Random Amplified Polymorphic DNA) primers. The RAPD analysis resulted in a total of 217 bands, 102 of which showing polymorphism (45%).Key Words: İskilip, Misket Apple, Germplasm, Selection, RAPD Analysisen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleÇorum ili İskilip ilçesinde yetiştirilen mahalli misket elmalarının fenolojik, morfolojik, pomolojik özelliklerinin belirlenmesi ve moleküler olarak tanımlanması
dc.title.alternativeDetermination of phenological, morphological, pomological characteristics and molecular identification of local misket apple cultivars grown Iskilip province Çorum
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBahçe Bitkileri Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid443269
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityORDU ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid329463
dc.description.pages136
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess