Show simple item record

dc.contributor.advisorKesici, Uğur Yücel
dc.contributor.authorAkdoğan, Pinar
dc.date.accessioned2020-12-06T13:33:49Z
dc.date.available2020-12-06T13:33:49Z
dc.date.submitted2012
dc.date.issued2019-06-10
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/102634
dc.description.abstractBu çalışmada Yason Burnu'nda (Ordu, Çaytepe) doğal olarak yayılış gösteren Cystoseira barbata (Good. et Wood. Ag., 1821) ve Vona Koyu'da (Perşembe, Ordu) halatlara ekilen C. barbata'nın besin kompozisyonları [toplam su, nem, kül (inorganik madde), toplam protein ve fosfor miktarları] karşılaştırılmıştır. Yapılan analizler sonucunda her iki bölgeye ait C. barbata örneklerinin besin kompozisyonları arasında istatistiksel olarak bazı farklılıklar tespit edilmiştir.Yason Burnu ve Vona Koyu'ndaki C. barbata'nın toplam su, toplam protein ve fosfor miktarları arasında istatistiksel olarak önemli farklılık tespit edilirken (p<0,05) nem ve kül miktarları arasında farklılık tespit edilmemiştir (p>0,05).Vona Koyu'nda bulunan balık çiftliklerinden su ortamına önemli miktarda azot ve fosfor girdisi olduğu için çalışmamızda Vona Koyu'na ait C.barbata'nın toplam protein ve fosfor miktarı Yason Burnu'ndaki C. barbata'ya göre daha yüksek bulunmuştur.Anahtar Sözcükler: Cystoseira barbata, besin kompozisyonu, Vona Koyu, Yason Burnu
dc.description.abstractIn this study nutrient composition [total water, moisture, ash (inorganic substance), the total amounts of protein and phosphorus] of Cystoseira barbata (Good. et Wood. Ag., 1821) which is naturally spread in Cape Jason (Ordu, Çaytepe) and C. barbata which is planted on rope in Vona Bay were compared. As a result of the analyzes some statistically differences were found between samples of both C. barbata food compositions.The amounts of the total water content, total protein and phosporus were detected significant differences (p<0.05) and also amounts of moisture and ash has not been determined statistically significant differences (p>0.05) between Cape Jason and Vona Bay.In this study, the amount of total protein and phosporus of C.barbata were determined to be in Vona Bay?s higher than in Cape Jason?s because of important amount of nitrogen and phosphorus inputs from fish farms in Vona Bay.Key words: Cystoseira barbata, nutrient composition, Vona Bay, Cape Jasonen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleDoğal ve yetiştiricilik koşullarında iki farklı koydaki Cystoseıra Barbata (Good. Et Wood. Ag. 1821)`nın besin kompozisyonlarının karşılaştırılması
dc.title.alternativeComparison of nutrient composition of Cystoseira Barbata (Good. Et Wood. Ag. 1821) in two different bays in natural and cultivation conditions
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-06-10
dc.contributor.departmentBalıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid442695
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityORDU ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid452678
dc.description.pages66
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess