Show simple item record

dc.contributor.advisorÖnal Aşcı, Özlem
dc.contributor.authorNalbanto, Fatih
dc.date.accessioned2020-12-06T13:31:13Z
dc.date.available2020-12-06T13:31:13Z
dc.date.submitted2014
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/102558
dc.description.abstractBu araştırmada, Ordu İli Ünye, Fatsa, Perşembe, Gülyalı ve Merkez ilçelerinde Mayıs 2011-Haziran 2011 döneminde doğal olarak yetişen T. campestre Schreb., T. resupinatum L. ve T. subterraneum L. türlerine ait toplamda 340 adet bitkinin ana sap uzunluğu (cm), ana sap kalınlığı (mm), ana sap sayısı (adet), yaprakçık eni-boyu, taç çapı, bitki başına kuru ağırlık, ham protein, ADF, NDF, NYD, ham kül, Mg, Ca, P, K, Ca:P ve K/(Ca+Mg) oranları incelenmiştir. Araştırma sonucunda bitkiler arasında büyük varyasyon olduğu belirlenmiştir. İncelenen türler içerisinde ot kalitesi en yüksek tür anadolu üçgülü olmuştur.
dc.description.abstractIn this research, plant height (cm), stem diameter (mm), stems/plant, leaflet length (mm), leaflet width (mm), crown diameter (mm),dry weight per plant (gr), crude protein, ADF, NDF, RFV, crude ash, Mg, Ca, P and K content and Ca:P, K/(Ca+Mg) ratios of hay obtained from T. campestre Schreb., T. resupinatum L. and T. subterraneum L. grown naturally in Ordu. Plants were collected of province of Ünye, Fatsa, Perşembe, Gülyalı and Merkez town in May 2011- June 2011. As a result of study, big variation is determined among the plants. Additionally hay of T. resupinatum is the best among the species in terms of hay quality.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleOrdu ili sahil kesiminde doğal olarak yetişen üçgül türlerinin (Trifolium resupinatum L., T. subterraneum L. ve T. campestre Schreb.) agronomik özelliklerinin ve besin değerlerinin belirlenmesi
dc.title.alternativeDetermination of agronomic characteristic and nutritive value of clover species (Trifolium resupinatum L., T. subterraneum L. and T. campestre Shreb.) naturally grown in coastal part of Ordu province.
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentTarla Bitkileri Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10059406
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityORDU ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid382899
dc.description.pages53
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess