Show simple item record

dc.contributor.advisorBostan, Saim Zeki
dc.contributor.authorKiliç, Derya
dc.date.accessioned2020-12-06T13:30:22Z
dc.date.available2020-12-06T13:30:22Z
dc.date.submitted2015
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/102533
dc.description.abstractBu çalışma 2013 ve 2014 yıllarında Ordu ilinin Gürgentepe ilçesinde yetiştirilen yerel armut çeşitlerinin meyve ve ağaç özelliklerinin incelenmesi amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada ilçede yetiştirilen yerel armut çeşitlerinin fenolojik, morfolojik ve pomolojik özellikleri belirlenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre 23 yerel çeşitte ortalama meyve ağırlığı 36.23 g (Çörtük) ile 159.73 g (Küpdüşen); meyve çapı 41.42 mm (Çörtük) ile 69.21 mm (Pamuk); meyve boyu 41.37 mm (Çörtük) ile 74.75 mm (Hamderme); meyve suyunda pH değeri 3.76 (Limon) ile 4.77 (Serende); suda çözünür kuru madde içeriği % 6.59 (Küpdüşen) ile % 15.37 (Çatal) ve titre edilebilir asit miktarı % 0.058 (Kürtün) ile % 0.52 (Limon), tam çiçeklenmeden hasada kadar geçen süre 139 gün (Gavum) ile 190 gün (Daş) arasında değişmiştir.Anahtar Kelimeler: : Armut, Yerel Çeşit, Fenoloji, Morfoloji, Pomoloji, Ordu
dc.description.abstractThis study was carried out to determined the fruit and tree characteristics of local pear cultivars in Gürgentepe county of Ordu (Turkey) province in 2013 and 2014 years. The phenological, morphological and pomological traits for 23 local pear varieties were determined. According to the study of conclusion in 23 local pear varieties; it was determined that the mean fruit weight changed from 36.23 g (Çörtük) to 159.73 g (Küpdüşen), the fruit diameter changed from 41.42 mm (Çörtük) to 69.21 mm (Pamuk); the fruit length changed from 41.37 mm ile (Çörtük) to 74.75 mm (Hamderme); pH ranged from 3.76 (Limon) to 4.77 (Serende), total soluble solids ranged from %6.59 (Küpdüşen) to % 15.37 (Çatal), titratable acidity ranged from % 0.058 (Kürtün) to % 0.52 (Limon), and the number of days from full blossom to harvest was between 139 days (Gavum) and 190 days (Daş).Key Words: Pear, Local Variety, Phenology, Morphology, Pomology, Orduen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleGürgentepe (Ordu) ilçesinde yetiştirilen yerel armut çeşitlerinin meyve ve ağaç özellikleri
dc.title.alternativeFruit and tree characteristics of local pear cultivars growing in gürgentepe county (Ordu province, Turkey)
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBahçe Bitkileri Anabilim Dalı
dc.subject.ytmPear
dc.subject.ytmFruit properties
dc.subject.ytmPhenology
dc.subject.ytmMorphology
dc.subject.ytmPomology
dc.identifier.yokid10088598
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityORDU ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid411642
dc.description.pages91
dc.publisher.disciplineMeyve Yetiştirme ve Islahı Bilim Dalı


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess