Şebinkarahisar`da (Giresun) yetiştirilen yerel Alişar armut çeşidinde morfolojik ve pomolojik incelemeler
dc.contributor.advisor | Balta, Mehmet Fikret | |
dc.contributor.author | Üç, Lokman | |
dc.date.accessioned | 2020-12-06T13:28:12Z | |
dc.date.available | 2020-12-06T13:28:12Z | |
dc.date.submitted | 2016 | |
dc.date.issued | 2020-02-10 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/102470 | |
dc.description.abstract | Bu çalışma 2014 ve 2015 yıllarında Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesinde yetiştirilen Alişararmut klonlarının meyve ve ağaç özelliklerinin incelenmesi amacıyla yürütülmüştür.Çalışmada ilçede yetiştirilen yerel armut çeşitlerinin fenolojik, morfolojik ve pomolojiközellikleri belirlenmiştir. Çalışma kapsamında 27 klon tespit edilmiş ve incelenmiştir.Çalışma sonucuna göre; meyve ağırlığı 42.99 g (A-16) ile 143.96 g (A-17) arasında, meyveeni 39.80 mm (A-2) ile 63.16 mm (A-1), meyve boyu 48.96 mm (A-16) ile 75.24 mm (A-17), meyve suyu pH'sı 4.05 (A-11) ile 5.90 (A-4), titre edilebilir asit miktarı % 0.53 (A-27)ile % 1.58 (A-26) ve suda çözülür kuru madde miktarı % 7.90 (A-7) ile % 21.90 (A-20)arasında tespit edilmiştir. | |
dc.description.abstract | This study has been done between the years 2014-2015 the Alişar pear clon and itscharacteristics of bath fruit and plant growing in Giresun Şebinkarahisar. İn this study; thephenologicall, morphological and pomological features of this kind of pear variety thatgrows in Şebinkarahisar were specified. During the work was examined twenty eight clon.According to the study, weight of fruit is between 48.96 mm (A-16) and 63.16 (A-1), theheight of fruit is between 48.96 mm (A-16) and 75.24 (A-17), pH is between 4.05 (A-11)and 5.90 (A-4), the amount of titratable acid is between % 0.53 (A-27) and %1.58 (A-26)and soluble solid content is between % 7.90 (A-7) and %21.90 (A-20). | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Şebinkarahisar`da (Giresun) yetiştirilen yerel Alişar armut çeşidinde morfolojik ve pomolojik incelemeler | |
dc.title.alternative | Morphological and pomological investigations in local Alisar pear cultivar growing in Sebinkarahisar (Giresun) | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2020-02-10 | |
dc.contributor.department | Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 10138956 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ORDU ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 455557 | |
dc.description.pages | 59 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |