Show simple item record

dc.contributor.advisorBalta, Mehmet Fikret
dc.contributor.authorÜç, Lokman
dc.date.accessioned2020-12-06T13:28:12Z
dc.date.available2020-12-06T13:28:12Z
dc.date.submitted2016
dc.date.issued2020-02-10
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/102470
dc.description.abstractBu çalışma 2014 ve 2015 yıllarında Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesinde yetiştirilen Alişararmut klonlarının meyve ve ağaç özelliklerinin incelenmesi amacıyla yürütülmüştür.Çalışmada ilçede yetiştirilen yerel armut çeşitlerinin fenolojik, morfolojik ve pomolojiközellikleri belirlenmiştir. Çalışma kapsamında 27 klon tespit edilmiş ve incelenmiştir.Çalışma sonucuna göre; meyve ağırlığı 42.99 g (A-16) ile 143.96 g (A-17) arasında, meyveeni 39.80 mm (A-2) ile 63.16 mm (A-1), meyve boyu 48.96 mm (A-16) ile 75.24 mm (A-17), meyve suyu pH'sı 4.05 (A-11) ile 5.90 (A-4), titre edilebilir asit miktarı % 0.53 (A-27)ile % 1.58 (A-26) ve suda çözülür kuru madde miktarı % 7.90 (A-7) ile % 21.90 (A-20)arasında tespit edilmiştir.
dc.description.abstractThis study has been done between the years 2014-2015 the Alişar pear clon and itscharacteristics of bath fruit and plant growing in Giresun Şebinkarahisar. İn this study; thephenologicall, morphological and pomological features of this kind of pear variety thatgrows in Şebinkarahisar were specified. During the work was examined twenty eight clon.According to the study, weight of fruit is between 48.96 mm (A-16) and 63.16 (A-1), theheight of fruit is between 48.96 mm (A-16) and 75.24 (A-17), pH is between 4.05 (A-11)and 5.90 (A-4), the amount of titratable acid is between % 0.53 (A-27) and %1.58 (A-26)and soluble solid content is between % 7.90 (A-7) and %21.90 (A-20).en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleŞebinkarahisar`da (Giresun) yetiştirilen yerel Alişar armut çeşidinde morfolojik ve pomolojik incelemeler
dc.title.alternativeMorphological and pomological investigations in local Alisar pear cultivar growing in Sebinkarahisar (Giresun)
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2020-02-10
dc.contributor.departmentBahçe Bitkileri Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10138956
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityORDU ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid455557
dc.description.pages59
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess