Pakistan`daki tüketicilerin helal gıda algılarının belirlenmesi
dc.contributor.advisor | Dayı, Faruk | |
dc.contributor.author | Abbas, Tasawar | |
dc.date.accessioned | 2020-12-06T12:21:25Z | |
dc.date.available | 2020-12-06T12:21:25Z | |
dc.date.submitted | 2019 | |
dc.date.issued | 2019-12-13 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/100836 | |
dc.description.abstract | Son zamanda teknolojinin gelişmesi, seri üretimi tetiklemiştir. Aynı zamanda ürün çeşitliliğini ve kapasitesini de artırmış, ürünlerin güvenilirliği ve kontrol edilebilirliğini ihtiyaç haline gelmiştir. Ürünlerin niteliğindeki değişim, helal ve sağlıklı ürünlerin kullanılmasının gerekliliğini ve önemini ortaya çıkarmıştır. Böylece helal sertifikasyonu kavramı ortaya çıkmıştır. Bu alandaki ilk araştırma, Malezya'da daha sonra ise Avrupa'da yapılmıştır. Bugünlerde Pakistan'da daha önemli bir hale gelmiştir. Pakistan'daki tüketicilerin helal gıda algılarının belirlenmesi için anket yöntemi kullanılmıştır. Bu araştırma kapsamında 453 katılımcıdan anket ile veri toplanmıştır. Elde edilen veriler SPSS Programı ile analiz edilmiştir. Veriler, güvenilirlik analizi, doğrulayıcı faktör analizi, t ve ANOVA testleri ile analiz edilmiştir. Araştırmadan elde edilen bulgular, Pakistan'da ki tüketicilerin Helal gıda hususunda hassas olduklarını göstermektedir.Anahtar Kelimeler: Helal gıda, Pakistan, tüketici davranış | |
dc.description.abstract | The recent development of technology has triggered mass production. At the same time, it has increased the product variety, capacity, the reliability and controllability of the products has become a necessity. The change in the quality of the products revealed the necessity and importance of using halal and healthy products. Thus, the concept of halal certification has emerged. The first research in this area was conducted in Malaysia, then in Europe. Nowadays it has become more important in Pakistan. In order to determine the halal food perceptions of consumers in Pakistan, survey application method was used. A survey was conducted on 453 participants. The data obtained was analyzed with SPSS Program. Data was analyzed with reliability analysis, confirmatory factor analysis, t and ANOVA tests. The results of the research show that the consumers are sensitive to halal food in Pakistan.Key Words: Halal food, Pakistan, consumer behavior | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | İşletme | tr_TR |
dc.subject | Business Administration | en_US |
dc.title | Pakistan`daki tüketicilerin helal gıda algılarının belirlenmesi | |
dc.title.alternative | Determination of consumer's perception on halal food in Pakistan | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2019-12-13 | |
dc.contributor.department | İşletme Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Permissible food | |
dc.identifier.yokid | 10296124 | |
dc.publisher.institute | Sosyal Bilimler Enstitüsü | |
dc.publisher.university | KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 593422 | |
dc.description.pages | 116 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |