Show simple item record

dc.contributor.advisorDayı, Faruk
dc.contributor.authorAbbas, Tasawar
dc.date.accessioned2020-12-06T12:21:25Z
dc.date.available2020-12-06T12:21:25Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-12-13
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/100836
dc.description.abstractSon zamanda teknolojinin gelişmesi, seri üretimi tetiklemiştir. Aynı zamanda ürün çeşitliliğini ve kapasitesini de artırmış, ürünlerin güvenilirliği ve kontrol edilebilirliğini ihtiyaç haline gelmiştir. Ürünlerin niteliğindeki değişim, helal ve sağlıklı ürünlerin kullanılmasının gerekliliğini ve önemini ortaya çıkarmıştır. Böylece helal sertifikasyonu kavramı ortaya çıkmıştır. Bu alandaki ilk araştırma, Malezya'da daha sonra ise Avrupa'da yapılmıştır. Bugünlerde Pakistan'da daha önemli bir hale gelmiştir. Pakistan'daki tüketicilerin helal gıda algılarının belirlenmesi için anket yöntemi kullanılmıştır. Bu araştırma kapsamında 453 katılımcıdan anket ile veri toplanmıştır. Elde edilen veriler SPSS Programı ile analiz edilmiştir. Veriler, güvenilirlik analizi, doğrulayıcı faktör analizi, t ve ANOVA testleri ile analiz edilmiştir. Araştırmadan elde edilen bulgular, Pakistan'da ki tüketicilerin Helal gıda hususunda hassas olduklarını göstermektedir.Anahtar Kelimeler: Helal gıda, Pakistan, tüketici davranış
dc.description.abstractThe recent development of technology has triggered mass production. At the same time, it has increased the product variety, capacity, the reliability and controllability of the products has become a necessity. The change in the quality of the products revealed the necessity and importance of using halal and healthy products. Thus, the concept of halal certification has emerged. The first research in this area was conducted in Malaysia, then in Europe. Nowadays it has become more important in Pakistan. In order to determine the halal food perceptions of consumers in Pakistan, survey application method was used. A survey was conducted on 453 participants. The data obtained was analyzed with SPSS Program. Data was analyzed with reliability analysis, confirmatory factor analysis, t and ANOVA tests. The results of the research show that the consumers are sensitive to halal food in Pakistan.Key Words: Halal food, Pakistan, consumer behavioren_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titlePakistan`daki tüketicilerin helal gıda algılarının belirlenmesi
dc.title.alternativeDetermination of consumer's perception on halal food in Pakistan
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-12-13
dc.contributor.departmentİşletme Anabilim Dalı
dc.subject.ytmPermissible food
dc.identifier.yokid10296124
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityKASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid593422
dc.description.pages116
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess