Show simple item record

dc.contributor.advisorŞevik, Hakan
dc.contributor.authorAlwahishi, Badria Ab. Magatof
dc.date.accessioned2020-12-06T12:14:03Z
dc.date.available2020-12-06T12:14:03Z
dc.date.submitted2017
dc.date.issued2020-03-09
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/100633
dc.description.abstractBu çalışma Kastamonu'da yetiştirilen elma, armut, kiraz ve erik meyvelerinden toplam 30 varyete üzerinde gerçekleştirilmiştir. Kastamonu Üniversitesi Meyve Bahçesi'nde yetiştirilen elma (16 varyete), armut (7 varyete), kiraz (4 varyete) ve erik (3 varyete) varyeteleri üzerinde yapılan çalışmalar ile fidanlarda; yaprak morfolojik karakterleri, klorofil miktarı ve dal karakterleri ölçülmüştür. Yapılan ölçümler ile toplam 12 karakter belirlenmiş ve bu karakterlerin türler ve varyeteler bakımından nasıl farklılaştığı belirlenmeye çalışılmıştır.Çalışma sonuçlarına göre çalışmanın yapıldığı bölgede en iyi büyüme performansını elma fidanlarının gösterdiği söylenebilir. Kiraz ise bütün değerler bakımından en kötü büyüme ve gelişme performansını göstermiştir. Dolayısıyla çalışılan türlerden elmanın bölge için öncelikli tercih olması, kirazın ise mümkün olduğunca tercih edilmemesi tavsiye edilebilir. Çalışma sonucunda ayrıca, her bir türün, belirlenen karakterler bakımından en iyi ve en kötü performanslarını gösteren varyeteleri belirlenmiştir.
dc.description.abstractThis study was investigated on 31 different varieties from apple, pear, cherry and plum which are planted at Kastamonu. In this study, leaves morphological characters, chlorophyll amounts, branch characteristics measured on the apple (16 varieties), pear (7 varieties), cherry (4 varieties) and plum (3 varieties) which are growth in Kastamonu University Seed Orchard. So, totally 12 characters determined according to fruits and varieties. In accordance with these results, it may be said that the apple saplings showed the best performance in the study field. The cherry took place within the first homogenous groups in terms of all values. Therefore, it may be said that the cherry showed the worst growth and development performance. The end of the study, maximum and minimum values are evaluated according to every fruits and varieties.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleKastamonu üniversitesi meyve bahçesinde yetişen bazı meyve türleri ve çeşitlerinin morfolojik özelliklerinin belirlenmesi
dc.title.alternativeDetermination of morphological characteristics of the growing of some fruit species and cultivars in the Kastamonu University's orchad
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2020-03-09
dc.contributor.departmentSürdürülebilir Tarım ve Tabii Bitki Kaynakları Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10142409
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityKASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid461033
dc.description.pages73
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess