Show simple item record

dc.contributor.advisorKaymakcı, Alperen
dc.contributor.authorMetin, Sinan
dc.date.accessioned2020-12-06T12:06:38Z
dc.date.available2020-12-06T12:06:38Z
dc.date.submitted2018
dc.date.issued2018-11-14
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/100414
dc.description.abstractBu çalışmada yonganın mikser içerisinde bekleme süresinin yonga levhahaların mekanik ve yüzey özellikleri üzerine etkisi araştırılmıştır. Yonga levhaların üretiminde %40 karaçam, %25 meşe ve %35 kavak odunu kullanılmıştır. Ortalama %10 üre formaldehit (UF) tutkalı kullanılarak üç tabakalı yonga levhalar üretilmiştir. Deneme levhalarının üretiminde orta, alt-üst tabakalarını oluşturan yongaların mikser içerisinde farklı bekleme sürelerinin levhalarının mekanik ve yüzey özellikleri tespit edilmiştir. Elde edilen sonuçlara göre; orta tabaka yongaları için mikser içerisinde optimum bekleme süresi 50 saniye, alt-üst tabaka yongaları için mikser içerisinde optimum bekleme süresi 30 saniye olduğu tespit edilmiştir. CL50-SL30 şartlarında eğilme direnci 11,2 N/mm2, vida direnci 728 N, eğilmede elastikiyet modülü 2225 N/mm2, yüzeye dik çekme direnci 0,49 N/mm2, levha rutubeti % 6,41, şişme % 15, su alma %85,1, olduğu tespit edilmiştir.
dc.description.abstractIn this study, the effect of the waiting time of the chip in the mixer on the mechanical and surface properties of the particleboard was investigated. 40% black pine, 25% oak and 35% poplar wood were used in the production of particleboards. Three layered particleboard were produced using an average of 10% urea formaldehyde (UF). In the production of test board, the mechanical and surface properties of the boards of the different waiting times in the mixer of the chips constituting the middle, upper and lower layers were determined. According to the results obtained; The optimal waiting period in the mixer for the middle layer chips is 50 seconds, and the optimum waiting period in the mixer for the sub-top layer chips is 30 seconds. CL50-SL30 condition, it is determined that the bending resistance is 11.2 N / mm2, screw strength is 728 N, elastic modulus is 2225 N / mm2, perpendicular pulling resistance to the surface is 0.49 N / mm2, board moisture is 6.41%, swelling is 15%, water intake is %85,1.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectAğaç İşleritr_TR
dc.subjectWood Productsen_US
dc.subjectOrmancılık ve Orman Mühendisliğitr_TR
dc.subjectForestry and Forest Engineeringen_US
dc.titleYonganın mikser içerisinde bekleme süresinin levhanın mekanik ve yüzey özellikleri üzerine etkisi
dc.title.alternativeEffect on mechanical and surface characteristics of level of waiting period in mixer
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-11-14
dc.contributor.departmentOrman Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10207467
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityKASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid518203
dc.description.pages141
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess