dc.contributor.advisor | Canbulat, Savaş | |
dc.contributor.author | Sa Alghanma, Hoda Ramadan | |
dc.date.accessioned | 2020-12-06T12:03:48Z | |
dc.date.available | 2020-12-06T12:03:48Z | |
dc.date.submitted | 2019 | |
dc.date.issued | 2019-09-24 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/100329 | |
dc.description.abstract | Bu çalışma, Daday Yumurtacı Göleti suyunun fiziko-kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri ile ilgilidir. Su numuneleri, gölün dört (4) farklı bölgesinden Mart 2018-Aralık 2018 arasında aylarca mevsimsel olarak toplanmıştır.Su numuneleri sıcaklık, pH, DO, iletkenlik gibi çeşitli fizikokimyasal özellikler açısından analiz edilmiş, şu değerler elde edilmiştir: ortalama pH (8,6508 ± 68427), Sıcaklık (14,092 ± 7,5082 ℃), iletkenlik (271,17 ± 57,690 μS/cm), çözünmüş oksijen (8,9358 ±, 72734 mg/l). Su numuneleri sonuçlarının çeşitli fizikokimyasal parametrelerinin deneysel değerleri, büyük ölçüde DSÖ'nun izin verdiği sınırlar içindedir.Mikrobiyolojik testlerin yanı sıra en yüksek yük Mart ayında, 32 × 101 KOB/ml olarak tespit edilmiştir. Toplam bakteri sayıları ortalama 14,25 x 101 ± 8,667 x 101 KOB/ml arasında değişmektedir. Bakteriyel izolatlar arasında, Daday Yumurtacı Göletinde bulunan yedi bakteri türü tanımlanmıştır: Providencia rettgeri, Pseudomonas aeruginosa, Erwinia spp., Aeromonas salmonicida, Ochrobactrum anthropi, Enterobacter cloaceae, Pasteurella pneumotropica. Bu çalışmada tanımlanan neredeyse tüm suşların doğada patojenik olduğu sonucuna varılmıştır. | |
dc.description.abstract | This study deals with the physicochemical and microbiological characteristics of water in the Daday Yumurtacı Lake. The water samples were collected on a seasonal basis for the months between March 2018-December 2018 from four (4) different sites of the lake. The water samples were analyzed for various physicochemical characteristics such as temperature, pH, DO, conductivity. Following ranges were obtained for and were measured average pH (8,6508±,68427), Temperature (14,092±7,5082°C), conductivity (271,17±57,690 μS/cm), Dissolved oxygen (8,9358±,72734 mg/l), experimental values of various physicochemical parameters of water samples results were largely within the WHO. Besides microbiological tests was the highest load Microbial during March it was 32×101 CFU/ml, The total bacterial counts ranged average 14,25 x 101 ± 8,667 x 101. The bacterial isolates included identification seven species of bacteria in water the Daday Yumurtacı Göletindeki Lake among which. Providencia rettgeri, Pseudomonas aeruginosa, Erwinia spp., Aeromonas salmonicida, Ochrobactrum anthropi, Enterobacter cloaceae, Pasteurella pneumotropica. It was concluded that almost all strains identified in the present study were pathogenic in nature. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Biyoloji | tr_TR |
dc.subject | Biology | en_US |
dc.subject | Mikrobiyoloji | tr_TR |
dc.subject | Microbiology | en_US |
dc.title | Daday Yumurtacı göletindeki mikrobiyal floranın saptanması | |
dc.title.alternative | The determination of microbial flora in Daday Yumurtacı lake | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2019-09-24 | |
dc.contributor.department | Biyoloji Anabilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 10257510 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 561280 | |
dc.description.pages | 48 | |
dc.publisher.discipline | Diğer | |