Show simple item record

dc.contributor.advisorCan, Abdullah
dc.contributor.authorŞeker, Mahmut
dc.date.accessioned2020-12-04T16:30:34Z
dc.date.available2020-12-04T16:30:34Z
dc.date.submitted2008
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/92451
dc.description.abstractBu çalışmada kaba yemlerdeki protein yıkımlanabilirlilikleri in situ metot yerine enzim metodu kullanım olanaklarını araştırmak amacıyla yapılmıştır.Çalışmada kullanılan 8 farklı kaba yemin (fiğ, buğday silajı, buğday kuruotu, mercimek samanı, kuruot, tritikale, yonca ve mısır silajı) önce in situ by pass protein değerleri naylon kese tekniği ile belirlenmiş ve sonrada ticari bir proteaz enzimi olan Streptomyces griseus farklı sürelerde (1, 6, 24 ve 70 saat) kullanılarak by pass protein değerleri hesaplanmıştır. Kullanılan 8 yemden 5' inde 70 saatlik enzim çalışmasında elde edilen by pass protein değerlerinin in situ metotla belirlenen by pass protein değerleri ile benzer bulundukları görülmüştür.By pass protein tayininde kullanılan in sütu metot yerine enzim tekniğinin kullanılması yönündeki çalışmalarda Streptomyces griseus ile yaklaşık 70 saatlik inkübasyon süresi üzerinde yoğunlaşmanın daha iyi sonuçlar verebileceği sonucuna varılmıştır.
dc.description.abstractIn this study, usage of enzyme methods instead of in situ methods for determinity by pass protein values of forages was investigated. Ruminal protein dagredability of eight forages ( Vetch hay, wheat silage, wheat hay, lentil straw, grass hay, triticale hay, wcerna hay and corn silage) was estimated by using the in situ methods and in vitro enzyme method obtained from Streptomyces griseus with different incubation times ( 1, 6, 24 and 70 hours). By pass protein values of five forages were found smilar with bath techniques (P> 0.05)According to current study, futre studies should be focused on 70 h incubation time when usage of enzyme method for replacement of in situ methods is considued.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.subjectZoolojitr_TR
dc.subjectZoologyen_US
dc.titleKaba yemlerde protein parçalanabilirliğinin in situ metot ve enzimlerle belirlenmesi üzerine bir çalışma
dc.title.alternativeA study for determination of ruminal protein degredability of forages with in situ and in vitro enzyme methods
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentZootekni Anabilim Dalı
dc.subject.ytmEnzyme activation
dc.subject.ytmIn situ
dc.subject.ytmStreptomyces
dc.identifier.yokid312321
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityHARRAN ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid237563
dc.description.pages38
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess