Show simple item record

dc.contributor.advisorBulut, Önder
dc.contributor.authorEker, Elvin
dc.date.accessioned2021-05-08T12:08:02Z
dc.date.available2021-05-08T12:08:02Z
dc.date.submitted2012
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/698936
dc.description.abstractGıda sanayinde müşteri tercih ve beklentilerinin geniş çaplı değişimiyle birlikte müşteri memnuniyeti en önemli kriterlerden biri haline geldi. Müşteri odaklı yönetim mantığı ve müşteri memnuniyeti yönetim sistemi hızlı geri dönüşler sağlamaktadır. Müşteri memnuniyetinin düzenli olarak belli dönemlerde ölçülmesi ilgili sistemin gereğidir. Bu çalışmayla birlikte, gıda firmasına ilişkin satış ve lojistik aktivitelerin anket uygulamalı bir müşteri memnuniyeti ölçümleme metodu ile istatistiksel analizi hazırlanmıştır. Öncelikle farklı sınıflardaki müşteriler gruplandırmıştır ve müşteri beklentilerine ve ihtiyaçlarına göre özel ölçümler yapılmıştır. Çalışma sonunda analizlerimize bağlı olarak yönetsel öneriler sunulmuştur.Firmanın ürün ve hizmet servisleriyle ilgili geri bildirimlerinin müşteri memnuniyeti ölçümlenmesiyle sağlanabileceği bir müşteri geribildirim kanalı düzenlenmeye çalışılmıştır. Çalışmada yer alan firma müşteri ilişkileri yönetimine ilişkin düzenleyici önleyici faaliyetler almayı planlamaktadır.
dc.description.abstractCustomer Satisfaction is one of the key concepts in food industry since the industry is mainly driven by wide range of customer preferences and expectations. A customer-focused management culture and a customer relations management system should be established as to obtain immediate feedback and to provide quick response. Periodic measurement of customer satisfaction is a must for such a system. In this study, we propose a survey-based customer satisfaction measurement method and its statistical analysis for the sales and logistics activities of a food firm. We first group the customers in different classes and then develop specific measures based on customer needs and expectations. We finally provide managerial recommendations based on our analysis.We aim to design a customer feedback channel via the customer satisfaction measurement for both the quality of the firm`s service and products. The food firm that involved in this study plans to take corrective and preventive actions as to improve its customer relations management system.en_US
dc.languageEnglish
dc.language.isoen
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectEndüstri ve Endüstri Mühendisliğitr_TR
dc.subjectIndustrial and Industrial Engineeringen_US
dc.titleCustomer satisfaction measurement in food industry
dc.title.alternativeGıda firmasında müşteri memnuniyeti ölçümlenmesi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmCustomer satisfaction
dc.subject.ytmCustomer relationships management
dc.identifier.yokid440939
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityYAŞAR ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid329401
dc.description.pages107
dc.publisher.disciplineEndüstriyel Yönetim ve Bilişim Sistemleri Bilim Dalı


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess