Türkiye`de lisans düzeyinde gastronomi ve mutfak sanatları programları müfredatlarının analizi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Turizmde meydana gelen gelişmeler, turizm içerisinde de farklı alanların artmasına ve büyümesine olanak sağlamıştır. Bu alanlardan bir tanesi de insanların yeme-içmeleri ile doğrudan ilgilenen gastronomi bilimidir. Gastronominin ortaya çıkması ve gelişmesi ile birlikte gastronominin üst basamaklara çıkması için bu alandaki eğitimin önemini de ortaya çıkarmıştır. Gastronominin ve gastronomi turizminin ülkemizde gelişimini ve bu alanda ortaya çıkan eğitimli personel ihtiyacını karşılamak amacıyla gastronomi eğitimine verilen önem giderek artmaktadır. Bunların sağlanması gastronomi alanındaki bireylerin iyi bir şekilde yetiştirilmeleri ile mümkün olacaktır. Tez çalışmasının amacı, Türkiye'de lisans düzeyinde gastronomi ve mutfak sanatları eğitimi veren programların ders müfredatlarının incelenmesidir. Çalışma üç ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde tezin nedenselliği ve önemine yer verilmektedir. İkinci bölümde ilgili alan yazın ve kuramsal çerçeveye yer verilmiştir. Turizm eğitimi ve gastronomi eğitimi üzerinde durulmuştur. Aynı zamanda konuyla ilgili araştırmalara bu bölümde yer verilmiştir. Çalışmanın üçüncü ve son bölümünde, araştırmanın yöntemi, bilgi toplama kaynakları ve araştırma kapsamında elde edilen bulgular yer almaktadır. Developments in tourism have enabled the diversification and growth of different areas in tourism sector. One of these areas is the science of gastronomy, which is directly interested in eating and drinking. With the emergence and development of gastronomy, it has also revealed the importance of education in this field in order to increase gastronomy. The importance given to gastronomy education is gradually increases in order to development of gastronomy and gastronomy tourism in our country and the need for trained staff in this field. This will be achieved by training individuals in the field of gastronomy. Purpose of the study at the undergraduate level of gastronomy and culinary arts education programs in Turkey, which is to examine the curriculum. The study consists of three main sections. The causality and importance of the thesis is given in the first part. In the second part, related literature and theoretical framework are given. Also we concentrated on tourism education and gastronomy concepts, then we mentioned about gastronomy education in the world and Turkey. At the same time, the related researches are also included in this section. In the third and last part of the study is included the method of the research, sources of information gathering and the obtained findings from this research.
Collections